2.8.2022 klo 09:00
Uutinen

130-vuotias on tiukasti kiinni tässä päivässä

Ikaalisten-Parkanon Puhelin Oy eli lyhyemmin IPP Oy on pitkän linjan yritys. Yritys on tarjonnut Luoteis-Pirkanmaalla yhteyksiä sekä viestintäratkaisuja ja kunnioitettavat 130 vuotta. Edellä mainitut ovat edelleen yrityksen leipälaji numero yksi, mutta teknisen kehityksen myötä varsinainen tekeminen on tänä päivänä totaalisen erilaista kuin 1800-luvun lopulla.

Tämän päivän IPP kertoo elävänsä vahvasti digitaalisessa maailmassa ammentaen sieltä uusia kehityspolkuja, uutta osaamista ja intoa tehdä töitä ja kehittyä. Yritys kertoo haluavansa olla asiakkaidensa ykköskumppani auttamalla erikokoisia asiakkaitaan tarjoamalla juuri heille sopivia ICT-ratkaisuja, jotta heillä on käytössä kilpailukykyiset tietoliikenne- ja tietotekniikkapalvelut.

Paketointi kehitettiin auttamaan ostajaa

– Se PK-yrityksissä on havaittu, että asiakkaat ovat kokeneet erilaisten ICT-palveluiden ostamisen turhan haastavaksi. Teimme palvelumuotoilun kautta asiakashaastatteluja helmi–maaliskuussa 2022, ja siellä nousi esille, että tarjonta erilaisille ICT-palveluille on niin laajaa, että on vaikea löytää yrityksen tarpeisiin sopivaa ratkaisua ilman konsultin apua, tai sitten se vie paljon aikaa, taustoittaa myynti- ja markkinointipäällikkö Päivi Mellas.

Havainnon johdosta ryhdyttiin tuumasta toimeen ja kehitettiin Sujuva-IT-paketit. Niiden ideana on tarjota eri kokoisille yrityksille sopivat toimistoviestintäpalvelut kolmessa eri laajuudessa. Sujuva-IT-paketit on nimetty kätevästi yrityksen koon ja tarpeiden mukaan seuraavasti:

1. Näppärä-paketti (1–10 käyttäjää)

2. Toimisto & Turva-paketti (vähintään 10 käyttäjää)

3. Kumppani-paketti. (yli 20 käyttäjää)

Yhdistelykin onnistuu

Kaikista paketeista löytyvät Microsoftin toimisto-ohjelmat, korona-aikaan lähes kaikille tutuksi tullut Teams, sekä tiedostojen pilvivarmennus ja henkilökohtainen tuki yrityksen arkisiin ICT-ongelmin. Paketteja voidaan myös yhdistellä eri työntekijöille heidän tarpeidensa mukaan.

– Olemme miettineet valmiiksi, millainen kokonaisuus toimistoviestintäpaketeissa sopii eri kokoisille yrityksille ja autamme asiakkaita koostamaan sopivan paketin niitä yhdistelemällä. Tavoitteena on poistaa yrittäjän huolet, jotka liittyvät hänen yrityksensä IT-osaamisen ja IT-avun saamiseen nopeasti ja tyytyväisyystakuulla.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 14.6.2022

Ville Kulmala
Ville Kulmala