15.2.2017 klo 12:35
Uutinen

15-vuotias pirkanmaalainen yrittäjä tapasi Rekrytorilla presidentin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi tänään Tampereella yhdeksännen Rekrytorin. 15-vuotias yrittäjä Leevi Lamminsivu pääsi tapaamaan hänet.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö muistutti Tampereella järjestetyn rekrytointitapahtuman Rekrytorin avajaispuheessaan, kuinka hyvä maa Suomi on asua.

– Elämme sellaisessa maassa, että aina kun hyvää mitataan eri maiden kesken, olemme kymmenen kärjessä. Usein mitalisijoilla ja joskus jopa paras, presidentti Niinistö kertoi.

Puheessaan hän arvioi, että maa tarvitsee vastaavankaltaisia tapahtumia, jotta avoimet työpaikat ja työntekijät kohtaisivat.

– Jos on yhden homman osannut tehdä, niin siinä on täysi näyttö, että oppii tekemään muutakin, hän kannusti.

Erityisesti nuoret saattavat kohdata vaikeuksia ensimmäistä työpaikkaa hankkiessaan.

– Kesätöiden saaminen oli vaikeaa. Moneen paikkaan täytyy olla 18-vuotias, että niitä voi edes saada, kertoo 15-vuotias Leevi Lamminsivu.

Lamminsivu päättikin työllistää itsensä, ja 15 vuotta täytettyään hän hankki traktorikortin ja perusti oman yrityksen lokakuussa 2016.

Hänen yrityksensä Kiinteistöhuolto Lamminsivu toimii Pirkanmaan alueella Ylöjärvellä, Pirkkalassa ja Tampereella ja tarjoaa kiinteistöhuollon palveluita, kuten pihatöiden tekoa, mökkitalkkaripalveluita sekä apua kaivuu-, maatalous- ja lumitöihin.

Kokemusta koneista hän oli jo kerännyt entuudestaan perheensä maatilalta. Tulevaisuudessa hän on suunnitellut kouluttautuvansa maanviljelijäksi. Ajatuksissa on myös uusien koneiden hankkiminen ja toisten työllistäminen.

Lamminsivu esitteli Pirkanmaan Yrittäjien toimipisteellä omaa yritystään. Paikalle hän saapui edeltävänä päivänä omalla Valmet 502 -traktorillaan.

– Tätä on hyvä ajaa. Kun tämä esiteltiin 1971, siinä oli maailman hiljaisin ohjaamo. Se on lämmin, pieni ja ketterä, Lamminsivu kertoo.

Matkaa Messukeskukseen kertyi 15 kilometriä, ja se taittui traktorilla puolessa tunnissa.

Messuilla Lamminsivu tapasi ensimmäistä kertaa tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion.

Lamminsivu kertoi presidentin kysyneen hänen työtilanteestaan sekä -koneistaan.

– Mukavalta hän vaikutti, Lamminsivu kertoi.

Silja Eisto

silja.eisto@yrittajat.fi