18.10.2019 klo 10:49
Uutinen

365 päivässä pörssiin -valmennusohjelman haku käynnissä

”Pörssilistautuminen ei ole vain suurten yritysten toimintakenttää”

Suomen Yrittäjien järjestämä 365 päivässä pörssiin -valmennusohjelma jatkuu. Ohjelmassa valmennetaan muun muassa hallitustyön, sijoittajaviestinnän, yritysten arvonmääritysten ja rahoitusratkaisujen maailmaan.

Ohjelma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019, ja siihen osallistui 34 yrittäjää ja yritystä eri puolilta Suomea. Pohjois-Savosta mukana olivat Elcoline, Hydroline, Kumoni ja Merplast.

– Valmennus on ollut opettavainen ja mielenkiintoinen, ja siinä on päässyt hyvin sisään listautumisen prosessiin ja sen kaikkiin kiemuroihin yrityksen eräänä rahoitusmuotona. Se on antanut omistajalle valmiuksia ja valmennusta mahdollisen listautumisprosessin käynnistämiseen, kertoo Kumoni Oy:n toimitusjohtaja Pasi Pitkänen.

– Samalla on päässyt tapaamaan mielenkiintoisia yrittäjiä ja kuulemaan yrittäjätarinoita ympäri Suomea. Verkostoituminen on myös näissä aina hyvin merkittävä asia sen varsinaisen asiasisällön lisäksi, Pitkänen jatkaa.

Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren kannustaa yrittäjiä ja yrityksiä hakemaan mukaan valmennukseen, joka on hänen mukaansa uudentyyppinen aluevaltaus pk-yritysten kasvuun ja rahoitukseen liittyen.

– On hienoa huomata, ettei pörssilistautumista nähdä vain suurten yrityksen toimintakenttänä. Kyse on myös uudesta ajattelutavasta, joka tukee globaalia toimintakenttää ja kasvun tavoitetta, Aikio-Tallgren muistuttaa.

Haku koulutukseen päättyy 15.11.

Valmennusohjelman tavoitteena on nostaa yrittäjävetoisten yritysten listautumisvalmiuksia kohti First North -markkinapaikkaa tai päälistaa.

– Saimme ohjelmasta hyvää palautetta yrittäjiltä, mikä kannustaa jatkamaan. Pörssiin meno ei ole mahdoton tai kaukainen haave, vaan siitä voi tehdä totta. Yrittäjyydellä on monet kasvot ja me haluamme olla mukana rakentamassa erilaisia vaihtoehtoja, verkostopäällikkö Aicha Manai Suomen Yrittäjistä sanoo.

Ohjelma toteutetaan Suomen Yrittäjien kasvuyrittäjäverkoston johdolla ja läheisessä yhteistyössä alan keskeisten toimijoiden kanssa. Haku uuteen ohjelmaan päättyy 15.11.2019 ja itse ohjelma käynnistyy tammikuussa 2020. Ohjelmaan valittaessa etusija on jäsenetu- ja palvelumielessä Yrittäjien jäsenyrityksillä.

365 päivässä pörssiin -ohjelman sisällön tuotantoon osallistuvat Yrittäjien yhteistyökumppaneina Nasdaq First North Growth Market Helsinki sekä keskeiset analyysi- ja finanssialan toimijat.

– Kun tämän paketin omaksuu, yrittäjä tietää, kuinka halutessaan viedä oma yritys listalle. Olenkin erittäin ilahtunut siitä, kuinka vahvasti alan keskeiset toimijat ovat halunneet tuoda osaamisensa valmennusohjelman käyttöön, listayhtiö Investors Housen toimitusjohtaja ja kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtaja Petri Roininen sanoo.

Lisätietoja valmennuksesta:

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kasvuyrittajaverkosto/a/365-paivassa-porssiin-596501

Lisätietoja:

Pasi Pitkänen, toimitusjohtaja
Kumoni Oy
puh. 050 529 3750, pasi.pitkanen(at)kumoni.fi

Paula Aikio-Tallgren, toimitusjohtaja
Savon Yrittäjät
puh. 0400 404 346, paula.aikio-tallgren(at)yrittajat.fi