18.6.2021 klo 09:49
Uutinen

38 yrittäjää läpi kuntavaaleissa Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa läpi meni 38 yrittäjää. Se on 16,5% prosenttia maakunnan valtuutetuista.

– On hienoa, että kuntien valtuustoihin saadaan aktiivisia yrittäjätaustaisia ihmisiä. Noin joka viides ehdolla ollut yrittäjä meni läpi, sillä ammattinsa yrittäjäksi ilmoittaneita oli ehdolla noin 170 ehdokasta alueellamme, toteaa Etelä-Karjalan yrittäjien toimitusjohtaja Marko Hanhisuanto.

Yrittäjätaustaisten valtuutettujen määrä Etelä-Karjalassa nousi viime vaaleista: vuoden 2017 vaaleissa yrittäjävaltuutettuja oli 30.

– Yritystoiminta työllistää, tuo asukkaille palvelut ja on toimeliaisuuden moottori. On hyvä, että yrittäjillä riittää virtaa kunnalliseen päätöksentekoon oman yrityksen pyörittämisen lisäksi. Etelä-Karjalassa on hyvää vuoropuhelua ja käytännön tekemistä kuntien ja yrittäjien välillä ja tähän tulee panostaa jatkossakin, kertoo Hanhisuanto

Eniten yrittäjävaltuutettuja Keskustalla

Etelä-Karjalassa eniten yrittäjävaltuutettuja on Keskustalla, toiseksi eniten Kokoomuksella. Muut puolueet yrittäjävaltuutettujen keskuudessa ovat SDP, Kristillisdemokraatit sekä paikalliset Parikkala-ryhmä ja Taipalsaari-liike.

Alkavalla valtuustokaudella edessä muutoksen aika

Valtuustot aloittavat elokuussa. Työtä riittää ja korona-pandemian jälkeisen talouden ja toiminnallisuuden piristyminen olisi tarpeen saada jatkumaan tuottamaan kuntaan pysyvää elinvoimaa. Tulevaan valtuustokauteen osuu nyt hyvin todennäköisesti toteutuva sote-uudistus ja se muuttaa kunnan toimintaa historiallisen paljon. Toisaalta monet nykyvaltuutetut ovat varmasti ehdolla tulevassa maakuntavaalissa, joten kampanjointi jatkunee ensi vuonnakin, jos maakuntavaalit etenevät suunnitellusti.

Lisätietoja:Marko Hanhisuanto, toimitusjohtaja, Etelä-Karjalan Yrittäjät ry, 050 440 8868 marko.hanhisuanto@yrittajat.fi

Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021/