3.4.2020 klo 13:29
Uutinen

72 tunnin saldo Kanta-Hämeessä: 161 hakemusta ELY:lle

161 kantahämäläistä yritystä on hakenut ELY:ltä kehittämisavustusta koronan vuoksi. Suomessa keskimääräinen hakemuksen koko on ollut 28 600 euroa (tilanne 3.4. klo 9.00). Jutussa on suorat linkit avustusten hakuohjeisiin.

ELY-keskuksien haku alle kuusi henkilöä työllistäville yrityksille käynnistyi tiistaina. Perjantaiaamuun mennessä hakemuksia on koko maassa tullut lähes 160 M€ edestä ja avustusta on hakenut yhteensä 5570 yritystä. Kanta-Hämeen 161 yrityksen avustuspotti on arviolta 4,6 M€.

– Yritysten hätä on suuri ja Hämeen ELY-keskus tekee kaikkensa yritysten hankalan tilanteen helpottamiseksi. Olemme rekrytoineet lisäresursseja ja suunnanneet omia työntekijöitä tähän työhön, kertoo johtaja Jarmo Paukku Hämeen ELY-keskuksesta.

Työnjako kirkastunut

ELY-keskukset suuntaavat poikkeusrahoitusta yrityksille, joissa työskentelee enintään viisi henkilöä hakemuksen jättämishetkellä (mukaan lukien yrittäjät). Mikäli työtä tekevien määrä menee tästä yli, tukihakemukset osoitetaan Business Finlandille. Jotta asia ei olisi aivan näin yksinkertainen, poikkeuksiakin löytyy. Tärkein niistä on yhtiömuoto. Yksityisten elinkeinoharjoittajien (toiminimet), joiden kokoaikaisten työntekijöiden määrä on enemmän kuin viisi työntekijää, hakuluukkuna on kuitenkin ELY.

Omana ryhmänään on yksinyrittäjät, joiden haku avautunee ennen pääsiäistä. Heidän avustukset tehdään yrityksen sijaintipaikan kunnalle.

tietoa yksinyrittäjien toimintatuesta (TEM) >>

Muita kiinnostavia aiheita