3.11.2019 klo 18:45
Uutinen

Ab Vasa Byggnadsreparation – Vaasan Rakennuskorjaus Oy on vuoden maakunnallinen yrittäjä Rannikko-Pohjanmaalla

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät on valinnut Vaasan Rakennuskorjauksen vuoden maakunnalliseksi yritykseksi. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Tom Rabb ja hallituksen puheenjohtaja Fredrik Ekholm lauantaina 2.11. Yrittäjäjuhlassa Vaasassa. Perheyritys tunnetaan ennen kaikkea koko Pohjanmaata kattavista rakennuskorjauksista, pohjoisen Pietarsaaresta etelän Kristiinankaupunkiin.

Vaasan rakennuskorjaus on perheyritys, jonka rakennustoiminta rekisteröitiin jo vuonna 1964. Yritys on toteuttanut kaksi onnistunutta sukupolvenvaihdosta. Vuonna 1986 Fredrik Ekholm otti vasta toimitusjohtajan tehtävät Henrik isältään, joka perusti yrityksen. Vuonna 2009 Tom Rabb, joka on naimisissa Fredrikin tyttären Madelénin kanssa, otti päävastuun yrityksestä.

Vaasan rakennuskorjaus on uudistanut ja remontoinut noin 85 julkisivua Vaasan kaupungissa ja näin ollut mukana tekemässä kaupunkia viihtyisämmäksi. Commerce ja Unitas rakennukset alatorilla, Kauppahalli, Hartmanin talo ja Vaasan Kirkkoapteekki ovat tästä hyviä esimerkkejä. Tom Rabb ja Fredrik Ekholm nostavat kaupungin ulkopuolisista projekteista esiin puolustusvoimien koulutusyksikön Kauhavalla, Lärknäs vanhainkodin Korsnäsissa, virastotalo Ebba Brahen Pietarsaaressa ja Bergön, Mustasaaren ja Kristiinankaupungin kirkot. Yritys on vuosien saatossa rakentanut myös uusia asuntoja ja toimistotiloja sekä toteuttanut luisia putkiremontteja Vaasassa.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät korostaa yrityksen arvoja, joista se on pitänyt kiinni suhdanneherkällä alalla. Puheenjohtaja Mikael Fredmanin mukaan Vaasan rakennuskorjaus on esimerkillinen yritys koko Pohjanmaan alueella, kun kyse on laadusta, luotettavuudesta, toimintavarmuudesta, joustavuudesta mutta myös kasvusta.

– Kannustamme aina pieniä ja keskisuuria yrityksiä kasvamaan rohkeasti kuten Vaasan rakennuskorjaus on tehnyt loistavin tuloksin, Fredman sanoo.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Hippi Hovi nostaa puolestaan esiin yrityksen roolin vakaana ja hyvänä työnantajana.

– Yrityksen johto on aktiivisesti tehnyt töitä työn- ja projektinjohdossa ja siten lähes päivittäin ollut yhteydessä työntekijöihin. Tämä on mahdollistanut luottamuksellisten ihmissuhteiden rakentumisen. Pitkäaikaiset työsuhteet alalla, jossa perinteisesti tapahtuu paljon liikehdintää, on hyvä osoitus tästä, kiteyttää Hovi.