27.8.2018 klo 17:32
Uutinen

Aikaa enää torstaihin saakka: PRH:n poistouhan alla 12 000 yritystä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa kaupparekisteristä toimintansa lopettaneita yrityksiä ja asunto-osakeyhtiöitä.

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) siivoaa kaupparekisteriään. Poistouhan alla on nyt noin 12 000 toimintansa lopettanutta yritystä ja asunto-osakeyhtiötä.

Jos yritys tai asunto-osakeyhtiö on poistolistalla, on muutosilmoitus jätettävä kaupparekisteriin viimeistään torstaihin, 30.8.2018 mennessä, jotta yritystä tai asunto-osakeyhtiötä ei poistettaisi rekisteristä.

PRH:n mukaan poistomenettelyssä ovat mukana ne yritykset ja asunto-osakeyhtiöt

  • jotka eivät ole tehneet kaupparekisteri-ilmoitusta 10 vuoteen ja
  • joilla ei ole voimassaolevaa yrityskiinnitystä ja
  • joilla ei ole vireillä yrityskiinnityshakemusta tai -ilmoitusta ja
  • jotka Verohallinnon mukaan ovat toimimattomia.

Mikäli haluat tehdä muutosilmoituksen, toimi näin:

  1. Tarkista kaupparekisteriin merkittyjen tietojen ajantasaisuus PRH:n Virre-tietopalvelussa.
  2. Ilmoita muuttuneet tiedot joko netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa tai paperilomakkeella (Y-lomake). Muutosilmoituksesta peritään käsittelymaksu. Linkki YTJ-palveluun ja paperilomakkeet yritysmuodoittain ovat ytj.fi-sivustolla. Huomio! Pelkkä yhteystietojen muutos ei poista yritystä poistomenettelystä. Jos yrityksen tai asunto-osakeyhtiön tiedot ovat jo ajan tasalla, tee silti ilmoitus paperilomakkeella. Ilmoita lomakkeen sivulla 2 kohdassa Lisätietoja, että tiedot ovat ennallaan. Tässä tapauksessa ilmoitus on maksuton.
  3. Yrityksellesi lähetetään tieto (kaupparekisteriote) maksullisen muutosilmoituksen rekisteröinnistä. Jo ajan tasalla olleiden tietojen vahvistamisesta et kuitenkaan saa kaupparekisteriotetta.

Muuttuneet tiedot ilmoittanutta tai tietojen ajantasaisuuden vahvistanutta yritystä tai asunto-osakeyhtiötä ei poisteta kaupparekisteristä.

Lisätietoja löydät täältä.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Pixhill