1.10.2019 klo 17:56
Uutinen

”Ainahan kunta voisi lisääkin ostaa” – Näin yrittäjät ja Kaarinan kunta löysivät yhteisen sävelen

Vierailimme Kaarinassa, missä kaupungin elinkeinopolitiikka on saanut kiitosta yrittäjiltä.

Suomen yritysmyönteisimmäksi kunnaksi valitussa Kaarinassa järjestettiin tänään kuntajohdolle tarkoitettu yritysvalmennus, jonka tarkoituksena oli avata kunnan virkamiehille yrittäjyyden saloja. Samalla yrittäjät saivat tietoa kunnallisesta päätöksenteosta.

Yksi tilaisuuteen osallistuut yrittäjä oli Kavalton sukutilan yrittäjä Taija Kavalto, joka pyörittää tilaa yhdessä miehensä kanssa.

– Olemme Antin kanssa tilan 11. isäntä ja emäntä, 10 vuotta sitten tilan johtoon sukupolvenvaihdoksen myötä astunut Kavalto kertoo.

Kavalto on ollut tyytyväinen Kaarinan kaupungin elinkeinopolitiikkaan. Hänen mielestään yhteistyö toimii hyvin.

– Toki kaupunki voisi ostaa enemmänkin palveluita, mutta meidän alueellamme on useita tämän alan kilpailijoita, joten täytyy pitää tasapuolisuus mielessä. Minun yritykseni yhteistyö on toiminut hyvin osin sen takia, että olen aktiivisesti yhteydessä kunnan virkamiehiin.

Oheisella videolla Kavalto kertoo lisää näkemyksiään Kaarinan elinkeinopolitiikasta. Ääneen pääsee myös Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta, joka kertoo, miten Kaarinassa on otettu konkreettisesti yrittäjyys esille muun muassa oppilaitoksissa.

– Viime aikoina yrittäjien toiveet ovat liittyneet pitkälti hankintoihin. Ne ovat usein sen verran isoja, että paikalliset pk-yritykset eivät pysty tekemään tarjousta. Toiveena on ollut pilkkoa tarjouspyynnöt pienempiin osiin, jotta pienemmillä yrityksillä olisi mahdollisuus lähteä mukaan.

Suomen Yrittäjien elinkeino- ja kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin muistuttaa jokaisen alueen erityispiirteiden merkityksestä.

– Yrittäjyyden lainalaisuudet ovat periaatteessa samat, mutta käytännössä esimerkiksi korkeakoulupaikkakunnille syntyy erilaista yrittäjyyttä kuin muille seuduille. On hyvä tunnistaa oman alueen yrittäjien erityispiirteet ja huomioida ne kuitenkaan sulkematta samalla ovia uusilta markkinoille pyrkijöiltä, Grekin sanoo.

Teksti, kuva ja video: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi