23.10.2023 klo 17:25
Uutinen

Aira Samulin on kuollut – ”Upea, näkyvä ja positiivisuuden kautta maailmaa tarkastellut yrittäjä on poissa”

Pitkän linjan yrittäjä Aira Samulin kuoli maanantaina.

Yrittäjä, tanssinopettaja Aira Samulin kuoli maanantaina Meilahden sairaalassa Helsingissä. Hän oli kuollessaan 96 vuoden ikäinen.

Maanantaina Samulinia on muisteltu laajasti.

– Upea, näkyvä ja positiivisuuden kautta maailmaa tarkastellut yrittäjä on poissa. Lämmin osanottoni läheisten suruun, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

– Aira Samulin eli pitkän ja täyden elämän. Olen kiitollinen siitä, että saimme tutustua ja tavata moneen kertaan. Osanottoni omaisille suureen suruun, kirjoitti puolestaan pääministeri Petteri Orpo.

Aira Samulin oli pitkän linjan yrittäjä, joka perusti tanssikoulun jo 1960-luvulla. Helsingin Yrittäjät myönsi vuonna 2011 Samulinille elämäntyöpalkinnon. Hänelle myönnettiin myös muun muassa Suomen Leijonan Suomen ritarikunnan kunniamerkki ja Suomen Mielenterveysseuran Mielenterveyspalkinto.

Helsingin Yrittäjien Yritystä Stadiin -lehti haastatteli Samulinia vuonna 2019. Neljän vuoden takaisessa haastattelussa Samulin kertoi, ettei koskaan vain unelmoinut, vaan aktiivisesti tarttui tilanteisiin ja mahdollisuuksiin.

– Olen sitonut erilaisten lankojen päitä rusetille, ja niistä on muodostunut minulle työ, hän sanoi tuolloin.

– En halua olla kenellekään esimerkkinä, koska jos minun rataani lähtee menemään, siitä ei tule mitään. Kerron kun minulta kysytään, ja siitä voi tehdä omia päätelmiä, hän jatkoi.

Tanssi teki aikoinaan Samulinista valtakunnallisen julkkiksen.

– Tanssin avulla pidin itseni myös kunnossa. Noteerasin ajan hiljaisen mielipiteen, että tanssijoita saatettiin pitää kevytkenkäisinä, mutta en antanut sen vaikuttaa.

Samulin korosti haastattelussa, että ”elämä on ihanaa ja itsessään tärkeää”.

– Olen aina ollut hyvilläni kaikesta mitä olen saanut – ja siitä, että olen oppinut selviytymään.

Lue tästä Aira Samulinin haastattelu vuodelta 2019

Toimitus
Toimitus