13.9.2019 klo 14:21
Uutinen

Ajatuksen kipinöitä

Jyväskylän Yrittäjien järjestämässä Yrittäjän päivän Business Talks -tapahtumassa kuultiin mielenkiintoisia keskusteluja kasvusta – onko se tavoitteita vai tekemistä? Entä mille näyttää tulevaisuus?

Sirkku Vahvaselkä, Ledimainos Oy:stä kertoi aloituspuheenvuorossaan, millaista on vaihtaa alaa ja toimia uutena yrittäjänä, uudella alalla. Sirkku päätti puheenvuoronsa vahvaan lopetukseen: ”Yrittäjän ei kannata toivoa kevyttä taakkaa, vaan vahvaa selkää”. Tämän jälkeen kuultiin Flashnode Oy:n yrittäjä Lennu Keinäsen puheenvuoro, jonka punaisena lankana toimi digitalisaatio, kuinka se auttaa yrityksen liiketoiminnassa ja miten sitä valjastamalla voidaan viedä yritystä eteenpäin. ”Koskaan ei ole ollut yhtä hyvä yrittää, kuin nyt” antoi yleisölle paljon miettimisen aihetta.

Viimeinen puheenvuoro nivoi esitykset yhteen, ottamalla kantaa digitalisaatioon ja liiketoimintaan.

-Jos ennen olemme kehitelleet markkinoille tuotteita ja palveluita hiomalla niitä yrityksessä sisäisesti loppuun saakka, investoimalla niihin isosti, on tilanne digitalisaation ansiosta kääntynyt eduksemme tuotekehittelyssä, pohti Woolman Oy:n toimitusjohtaja Juha Harju.

-Internet antaa meille valtavasti mahdollisuuksia kustannustehokkaaseen tuotekehittelyyn. Voimme saada arvokasta tietoa ja palautetta potentiaalisilta asiakkailta, jo ennen kuin tuotekehitys on viety maaliin saakka. Turhia investointeja ei tule, kun asiakkaat ja tuotekehitys kulkevat rinta rinnan.

Uudet ideat eivät Suomessa kaadu siihen, ettemmekö osaisi toteuttaa ja valmistaa niitä, vaan siihen että emme osaa myydä ja markkinoida, kiteytti Harju.

Yrittäjien välistä tiedonjakoa

Yrittäjille suunnattu Business Talks -tapahtuma antoi ajatuksen kipinöitä oman yrittäjyyden, yrityksen ja itsensä kehittämiseksi. Tapahtuma noudattaa maailmalla suosittua Ted Talks/Tedx -konseptia, mutta kohdistuu yrittäjien väliseen tiedonjakoon. Tilaisuuden järjestävänä tahona toimi Jyväskylän Yrittäjät.

-Tilaisuus herätteli hienosti paikalla olevia yrittäjiä pohtimaan omia ajatuksiaan yrittäjyydestä, yrittäjänä toimimisesta, elämästä ja maailmasta, summasi Jyväskylän Yrittäjien hallituksen jäsen Outi Syrjälahti, Kasvumanageri.

-Tupa oli täynnä ja mikä parasta yrittäjät tuntuivat nauttivan puhujien annista ja saimme erittäin hyviä keskusteluja aikaan. Jos kuulijalle jäi yksikin toteutukseen vietävä idea tapahtumasta, se on meille iso ilon aihe.

– Jyväskylän Yrittäjät tulevat järjestämään onnistuneelle tapahtumalle jatkoa myös tulevaisuudessa, miksei jopa jollain toisella paikkakunnalla, Syrjälahti vihjaa.