5.11.2019 klo 10:17
Uutinen

Altek aluetekniikka osaksi Jyväskylän kaupunkia

Jyväskylän kaupungin liikelaitoksena toiminut Altek Aluetekniikka lakkautetaan kaupunginvaltuuston päätöksellä 31.12.2019 ja sen toiminta sulautuu osaksi kaupunkirakenteen toimialaa 1.1.2020 alkaen.

Altekin toiminta henkilöstöineen integroidaan kaupunkirakenteen toimialan toimintoihin Liikenne- ja viheralueet palvelualueelle. Altek Aluetekniikan yksikkö tuottaa kunnossapidon ja rakentamisen palveluja.

Jyväskylän kaupunki kilpailuttaa suoraan yksityiset koneurakoitsijat, jotka tarjoavat kunnossapidon palveluja.

– Aiemmin koneurakoitsijat toimivat muutaman suuren valtakunnallisen yrityksen aliurakoitsijoina, mutta nyt kaupungin on mahdollista toimia suoraan yhteistyössä heidän kanssaan, kertoo kaupungininsinööri Veli-Jussi Koskinen Jyväskylän kaupungilta.

Kunnossapidon palveluja tarjoavat koneurakoitsijat työskentelevät kaupungin kunnossapidon ohjauksessa, jolloin myös tietty laatutaso tulee varmemmin saavutetuksi.

– Kaupungin tavoitteena on synnyttää pitkä ja hyvä yhteistyö urakoitsijoiden kanssa ja toivomme heiltä myös kehitysehdotuksia toiminnan kehittämiseksi, Koskinen sanoo.

Katu- ja viherrakentamisen puolella osan rakentamiskohteista Jyväskylän kaupunki toteuttaa itse ja osa rakennusurakoista kilpailutetaan aiemman käytännön mukaisesti. Organisaatiomuutos ei lähtökohtaisesti vaikuta siihen, kuinka paljon Jyväskylän kaupunki toteuttaa omana työnä ja kuinka paljon hankitaan markkinoilta ostopalveluina ja urakoina.

Uusia kilpailutuksia jo marraskuun aikana

Voimassa olevat sopimukset siirtyvät Jyväskylän Kaupunkirakennepalveluiden Liikenne- ja viheralueet palvelualueelle. Jatkossa kun yksi tai useampi väliporras poistuu, on pienillä koneurakoitsijoilla mahdollista tarjota palvelujaan suoraan kaupungille ja saada näin kustannustehokkuutta.

-Uusia kilpailutuksia alkaa tulla jo marraskuun aikana, joten yrittäjät olkaa tarkkana, että pääsette heti mukaan osallistumaan kilpailutuksiin. Muistakaa myös laskuttaa uusilla laskutusosoitteilla 1.1.2020 alkaen, Keski-Suomen hankinta-asiamies Veli Puttonen muistuttaa.

  • Hankinta-asiamies Veli Puttonen auttaa ja neuvoo tarvittaessa p. 0500 646793, veli.puttonen@yrittajat.fi
  • Lisätiedot: kaupungininsinööri Veli-Jussi Koskinen, p. 014 266 5115,veli-jussi.koskinen[at]jyvaskyla.fi ja kehittämispäällikkö Teemu Liimatainen, p. 014 266 8157, teemu.liimatainen[at]jyvaskyla.fi.