25.4.2021 klo 14:34
Uutinen

Alueiden koronaneuvonta tarpeen – eniten kysytään tukien hakemisesta

Yritykset ovat käyttäneet aktiivisesti alueiden tarjoamaa koronaneuvontaa. Alueesi Korona-apu-verkosto tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa esimerkiksi tukien hakemisessa.

Vaasanseudun Kehitys Oy Vasekin yritysneuvoja Antti Alasaari kertoo, että he antoivat koronaneuvontaa viime vuonna 701 yritykselle. Tämän lisäksi yritysneuvojat olivat käsittelemässä noin 800:a yksinyrittäjän tukihakemusta.

Tänä vuonna on neuvottu jo 157 yritystä.

− Yritykset kysyvät ylivoimaisesti eniten koronatukien hakemisesta. Monella on taloudellisia haasteita ja kassakriisi uhkaa, Alasaari kertoo.

Alasaaren mukaan yrittäjät ovat erittäin huolissaan tilanteesta.

− Hallituksen päätökset ja niiden kohdistuminen eri toimialoille ovat monen yrittäjän mielestä epäreiluja ja osin epäloogisia. Kassakriisissä olevat miettivät, mistä voi enää säästää. Lisäksi yrittäjiä mietityttää, miksi tuen saamisen raja on asetettu niin ylös.

Positiivisia signaalejakin jo silti näkyy.

− Yrityksiä perustetaan, omistajanvaihdokset tuntuvat taas aktivoituvan ja investointeihin ollaan hakemassa rahoitusta.

Vasek aloittaa kesällä hankkeen, jossa otetaan yhteyttä yksinyrittäjätukea saaneisiin yrittäjiin ja kartoitetaan heidän tilannettaan ja tarpeitaan neuvonnalle.

Alueesi Korona-apu-verkostossa toimii yli 600 yritysneuvojaa koko Suomen alueella. Yrittäjille tarjotaan maksutonta, osaavaa ja luottamuksellista neuvontaa sekä apua eri avustusten ja tukien hakemisessa.

Lue lisää: Alueesi Korona-apu -sivut

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi