Anne Niemi
9.10.2017 klo 12:23
Uutinen

Aluejärjestöjen puheenjohtajat esittäytyvät: Toimenpidelistalla yrittäjien sosiaaliturva ja paikallinen sopiminen

Yrittäjäsanomat esittelee syksyn aikana aluejärjestöjen puheenjohtajia.

Kysyimme vasta valituilta puheenjohtajilta heidän omista yrityksistään ja tavoitteistaan puheenjohtajana.

Heidi Alariesto, Lapin Yrittäjien puheenjohtaja

VMP Groupiin kuuluvan Sijaishaltijan Heidi Alariesto valittiin Lapin Yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi 19. syyskuuta.

Millainen yrityksesi on? Sijaishaltija Oy on työllistämisen asiantuntijayritys. Olemme erikoistuneet sijaistenhankintaan. Palvelumme Työviesti on hankkinut yli 160 000 keikkalaista asiakkailleen. Tarjoamme ohjelmistopalveluita, henkilöstövuokrausta ja koulutuspalveluita.

Mikä on tärkein yrittäjyyteen liittyvä asia alueellasi nyt? Lapissa matkailu elää supervuosiaan parhaillaan. Samoin suuret teolllisuushankkeet Kaidin hanke Kemissä sekä Bioreffin suunnitelmat Kemijärvellä ovat äärimmäisen mielenkiintoisessa vaiheessa.

Mikä on tavoitteesi puheenjohtajana? Luoda yhteinen aluejärjestö, jossa on hyvä tekemisen meininki. Pyrin luomaan rakentavaa ja avointa keskustelukulttuuria sekä saamaan koko hallituksen mukaan töihin. Uudistan nykyisen hallitustyöskentelyn. Tulemme perustamaan työryhmiä, joiden kautta useampi yrittäjä aktiiivi pääsee vaikuttamaan yhteisiin asioihin.

Kuntavaikuttamiseen tulemme aluejärjestönä tarjoamaan paikallisyhdistyksille leveämpiä harteita kaveriksi. Ammatillisen koulutuksen yhteistyössä on myös tekemistä, jotta koulutusvastuu ei nyt kokonaan valuisi yrittäjien harteille.

Kimmo Hanhisalo, Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja

Millainen yrityksesi on? Yritykseni on 2 henkilöä työllistävä HanhisaloLaw Lakiasiaintoimisto Oy ja toimipaikka on Kokkola. Asiakaskunta koostuu lähes kokonaan yrityksistä. Palvelut käsittävät lainopillista konsultointia, lainopillisia toimeksiantoja, yritysjärjestelyjä, taloudellista konsultointia sekä vakuus- ja rahoitusneuvontaa.

Mikä on tärkein yrittäjyyteen liittyvä asia alueellasi nyt? Alueellamme tärkeitä asioita on paljonkin. Jäsenmäärän kasvattaminen on tärkeimpiä asioita, mutta maakunta- ja soteuudistus ovat ajankohtaisia. Yritämme koko toimialueella pitää yrittäjyyttä ja edunvalvontaa näkyvästi esillä. Meidänkin alueella on paljon edunvalvontaan liittyviä asioita, esim. liikenneyhteydet, koulutusasiat ja rakentaminen. Meidän toimialue ulottuu kolmen maakunnan alueelle ja on lisäksi kaksikielinen, joten ihan helppoa ei ole huolehtia koko alueesta.

Mikä on tavoitteesi puheenjohtajana? Tavoitteeni on pitää toimialue yhtenäisenä ja huolehtia siitä, että edunvalvonta toimii koko alueella. Haluan myös, että yrittäjät on mahdollisimman paljon esillä ja että jäsenemme näkevät ja ymmärtävät, että teemme töitä heidän hyväkseen. Haluan myös jalkautua niin paljon kuin mahdollista paitsi paikallisyhdistyksiin myös yrityksiin.

Anne Niemi, Etelä-Pohjanmaan yrittäjien puheenjohtaja

Millainen yrityksesi on? Järviseudun Peruna on perustettu vuonna 1936. Alun perin kyseessä oli peruna-alan yritys mutta nykyään sillä ei ole mitään tekemistä perunoiden kanssa. Yritys on pääomasijoittaja, jolla ei ole enää teollista toimintaa. Teemme pörssikauppaa Hydroinvest Oy:n kautta, jossa olen myös mukana. Näiden kahden yrityksen kautta omistamme metallialan yrityksiä Pohjanmaalla.

Mikä on tärkein yrittäjyyteen liittyvä asia alueellasi nyt? Maakuntauudistus ja siihen liittyen yrittäjien mahdollisuudet palveluiden tuottajina ja käyttäjinä. Soteen liittyen pitää keskittyä palveluseteleiden lisäämiseen alueellamme. Se on nyt varsin vähäistä.

Mikä on tavoitteesi puheenjohtajana? Lisätä Etelä-Pohjanmaan yrittäjien merkittävyyttä alueellisesti jäsenmäärältään ja järjestön toiminnan kautta. Haluan ajaa yksinyrittäjien sosiaaliturvaan liittyviä asioita ja paikallista sopimista niin, että myös järjestäytymättömillä yrityksillä on siihen mahdollisuus.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi