5.3.2020 klo 09:51
Uutinen

Ammatillisen koulutuksen mahdollisuudet tutuksi yrittäjille

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, Sedu ja Suomen Yrittäjäopisto haluavat tuoda ammatillisen koulutuksen mahdollisuuksia tutuksi yrittäjille. Kevään aikana Sedun yrityspalvelupäällikkö Satu Ahopelto ja Suomen Yrittäjäopiston koulutuspäällikkö Sanna Möller-Aaltonen jalkautuvat Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien alueellisiin kokouksiin kertomaan, miten yrittäjä voi kouluttaa itseään ja millaisia mahdollisuuksia on työvoiman kouluttamiseen.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien työvaliokunnan jäsen Timo Mäkinen toivoo, että tieto oppilaitosten tarjoamista mahdollisuuksista saavuttaisi yrittäjät paremmin.

– Sedulta ja Suomen Yrittäjäopistolta kyllä löytyy hyvin erilaisia ja joustavia koulutuksia työnantajien ja opiskelijoiden tarpeisiin. Suurimpana esteenä on se, että yrittäjät eivät tiedä tai hiffaa ottaa yhteyttä oppilaitoksiin ja kysyä olisiko siellä apua rekrytointiin tai esimerkiksi oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksiin, Mäkinen toteaa.

Sedu on nostanut toiminnassaan keskiöön yritysyhteistyön ja erityisesti osaavan työvoiman saatavuuden turvaamisen.

– Tehtävämme on kouluttaa osaajia oman maakunnan yritysten tarpeisiin. Tämä edellyttää sitä, että vuoropuhelua yritysten kanssa lisätään ja yritykset pääsevät entistä enemmän vaikuttamaan koulutustarjontaan, koulutusten toteuttamisen tapoihin ja sisältöjen painotuksiin. Tässä korostuu opettajien ja yrityksissä toimivien työpaikkaohjaajien yhteistyö, josta voidaan puhua arjen kumppanuutena, Ahopelto sanoo.

Ammatillisilla oppilaitoksilla on tarjonnassaan monipuolisia työkaluja yritysten erilaisiin kasvu- ja kehitystarpeisiin.

– Yrittäjä voi itse kehittää ammatillista tai liiketoimintaosaamistaan esimerkiksi maksuttomalla yrittäjän oppisopimuksella. ELYrahoitteisen rekrykoulutuksen kautta voidaan täsmäkouluttaa yritykseen uusia osaajia ja nykyisen henkilöstön koulutukseen löytyy monenlaisia vaihtoehtoja tutkintotavoitteisesta koulutuksesta yrityksen tarpeiden pohjalta räätälöityihin lyhytkoulutuksiin, jatkaa Ahopelto.

Suomen Yrittäjäopisto tarjoaa yrittäjälle ja yrityksille räätälöityjä mahdollisuuksia kouluttautua.

– Koulutukset ovat tänä päivänä erittäin joustavia ja räätälöitävissä yritysten tarpeisiin. Lisäksi on mahdollisuuksia nopeasti päivittää osaamista täsmätarpeeseen esimerkiksi verkkoopintoina. Lisäksi tutkintoja voi suorittaa osissa tai kokonaan, kertoo Möller-Aaltonen.

Lisätiedot:

Sedun yrityspalvelupäällikkö Satu Ahopelto, 040 868 0800, satu.ahopelto(a)sedu.fi
Suomen Yrittäjäopiston koulutuspäällikkö Sanna Möller-Aaltonen, 050 523 2648, sanna.moller-aaltonen(a)syo.fi