Vanamolan Pirkko Hämäläinen-Immonen ja Risto Keinänen vastaanottivat ansiomerkit 40 vuotta kestäneestä yrittäjyydestä.
7.12.2022 klo 14:04
Uutinen

Ansiomerkkejä jaossa

Joroisten Yrittäjät ry:n hopeisen ansiomerkin voi saada joko merkittävästä yrittäjäurasta tai työstä yrittäjäyhdistyksen hyväksi. Lokakuussa palkitsimme kaksi joroislasta pitkän päivätyön tehnyttä yritystä. Molemmilla on takana jo 40 vuotta yritystoimintaa ja se jatkuu vahvana edelleen.

Ensimmäisen merkin sai Risto Keinänen, joka on rakentanut mm. maanrakennus- ja louhinta töihin keskittynyttä yritystään nuoresta miehestä asti ja hankki ensimmäisen kaivinkoneen heti päästyään armeijasta 1982. Riston käsien jälki näkyy laajasti koko Savon ja Karjalan alueella, paitsi toimivissa kohteissa, myös usein niiden yhteyteen syntyneissä taiteellisissa kivipatsaissa. Yritys tunnetaan nimellä Kivi-Jussi Oy.

Toisen merkin sai yrittäjäpariskunta, Pirkko ja Aimo Hämäläinen. He aloittivat uransa 80 -luvun alussa, jolloin Aimon perheen sukutila Kerisalon saaressa sai nuorista jatkajat. Perinteisten maatalouden ongelmat tunnistaen pariskunta on etsinyt määrätietoisesti uusia vaihtoehtoja tilan ylläpitoon. Tilalla kasvatetaan lampaita ja fasaaneja, on siirrytty luomuun ja panostetaan matkailuun. Vuosien varrella on avarakatseisesti tehty mm. luomugolfia, koirien ja lintujen koulutusta, yrttijalostusta ja paljon muita asioita, joista osa on jäänyt elämään tilan palveluissa. Yritys tunnetaan nimellä Vanamola.

Onnittelemme lämpimästi voittajia!