19.9.2017 klo 16:04
Uutinen

Anu Tervonen on Kainuun Yrittäjien uusi toimitusjohtaja

Kainuun Yrittäjät ry:n hallitus on valinnut järjestön uudeksi toimitusjohtajaksi kajaanilaisen Anu Tervosen. Tervonen, 40, aloittaa uudessa tehtävässään 1.11.2017. Kainuun Yrittäjien pitkäaikainen toimitusjohtaja Pekka Ojalehto jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Anu Tervosella on reilun 15 vuoden työkokemus monipuolisista elinkeinojen kehittämistehtävistä Kainuussa ja Tampereen kaupunkiseudulla. Koulutukseltaan Tervonen on tradenomi, ylempi AMK (MBA, sähköisen liiketoiminnan ja yrittäjyyden koulutusohjelma).

Tervonen siirtyy uusiin haasteisiin Paltamon kunnan kehitysjohtajan tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2012 lähtien. Ennen paluutaan Kainuuseen Tervonen työskenteli noin kahdeksan vuoden ajan Nokian kaupungilla yritysasiantuntijana, yritysneuvojana ja elinkeinosihteerinä. 2000-luvun alussa Tervonen aloitti työuransa Kajaanin kaupungin palveluksessa toimien muun muassa elinkeinosihteerinä vuosina 2001 – 2004.

Kainuun Yrittäjien puheenjohtaja Miariikka Tervonen odottaa yhteistyötä uuden toimitusjohtajan kanssa.

Kainuun Yrittäjien tavoitteena on olla edelleen näkyvämpi ja tekevämpi verkostotoimija sekä haluttu yhteistyökumppani. On hienoa saada Anu uudeksi toimitusjohtajaksi rakentamaan uudistuvaa yrittäjäjärjestöä yhdessä hallituksemme kanssa positiivisen tekemisen kautta.

Toimintamme kärkinä ovat paikallisyhdistysten toiminnan tukeminen ja aktivointi, kainuulaisen yrittäjyyden edunvalvonta sekä yritysten ja kuntien välisen yhteistyön tiivistäminen. Haluamme myös tehdä tiivistä yhteistyötä valtakunnallisessa edunvalvonnassa Suomen Yrittäjien kanssa, jatkaa puheenjohtaja Miariikka Tervonen

Rekrytointiprosessissa osittain mukana ollut Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on iloinen uuden toimitusjohtajan valinnasta.

On hienoa, että Anu liittyy Yrittäjien riveihin. Hän tuo meille paljon syvällistä elinkeinopolitiikan osaamista. Hän ymmärtää, miten yrittäjiä voi auttaa ja tietää, minkälaista apua on tarjolla. Hän on erittäin hyvin perillä Kainuun haasteista ja kainuulaisten pk-yrittäjien tarpeista. Olen todella iloinen tästä nimityksestä.

Kainuussa on paljon kasvun potentiaalia. Muun muassa kaivosalan ja metsätalouden investointihankkeet tuovat toteutuessaan paljon uutta työtä, jota tehdään olemassa olevissa ja uusissa mikro- ja pk-yrityksissä. Sote- ja maakuntauudistus sekä digitalisaatio tuovat tullessaan paljon uusia mahdollisuuksia yrityksille. ”Haluan auttaa ja innostaa yrittäjiä näkemään menestymisen mahdollisuudet ja olemaan mukana positiivisessa rakennemuutoksessa,” sanoo Anu Tervonen.

Lisätietoja:
Kainuun Yrittäjät ry, Miariikka Tervonen, puheenjohtaja
p. 040 5860 966