21.8.2017 klo 10:33
Uutinen

Asiantuntija: Starttirahaa ei pidä jakaa vastuuttomasti – ”Työttömyystilastojen kaunistelua”

Kokeilussa Te-toimisto ei enää edellytä uusyrityskeskusten lausuntoa starttirahan myöntämiseksi aloittavalle yrittäjälle, vaan starttirahan voi saada ilman asiantuntijan arviota yritysidean kannattavuudesta.

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi nosti käynnissä olevan Startti Plus -kokeilun ongelmat esille tämän aamun Helsingin Sanomissa ilmestyneessä Vieraskynä-kirjoituksessaan.

– Tahdotaanko työttömiä hukutella starttirahan turvin yrittäjiksi riippumatta siitä, onko menestyvälle yritykselle edellytyksiä? Tahdotaanko ajaa tietoisesti osa ihmisistä velkaloukkuun? Jari Jokilampi kysyy tämänpäiväisessä kirjoituksessaan.

Jokilampi: Yrittäjyys ei sovi kaikille

Jokilammen mukaan starttiraha myönnetään entistä kevyemmin perustein ja sitten Te-toimisto tarjoaa rahan saaneille myynti- ja markkinointikoulutusta.

Kokeilumallissa starttirahan saanut voi itse valita, miltä palveluntarjoajalta hakee myynti- ja markkinointikoulutuksen.

– Toiminta vaikutta silkalta kosmetiikalta, jolla pyritään kaunistelemaan työttömyystilastoja, hän moittii.

Jokilampi toteaa kuitenkin, että yrittäjyyteen on hyvä kannustaa.

– Silti edelleen on muistettava, että yrittäjyys ei sovi kaikille: kaikilla ei ole yrittäjyyteen vaadittavia ominaisuuksia, motivaatiota ja osaamista. Lisäksi kaikille yritysideoille ei ole vaadittavia markkinoita.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi