10.6.2019 klo 12:29
Uutinen

Aurinkoinen kesäkauden avaus Jaalassa

Kymen Yrittäjien juhlavuoden rekka parkkeerattiin lauantaina kesäkuun 8. päivänä Liikasenmäelle Jaalaan. Rekassa käväisi satakunta vierasta keskustelemassa yrittäjyydestä, vilvoittelemassa jäähdytetyssä vaunussa ja täyttelemässä arpalipukkeita Jaalan Yrittäjien arvontaan.

Jaalan Yrittäjien ja yhteistyökumppaneiden järjestämää 34. Jaalan kesäkauden avajaisia ja lähiruokatoria suosi helteinen keli. Pihamaalla aloitettu ohjelma käynnistyi Jaalan Yrittäjien ja Jaalan kesäneuvoston välisellä tikkakisalla, jossa neuvokset pieksivät yrittäjät tuloksella 157-105.

Musiikkipitoisessa ohjelmistossa oli puheenjohtaja Markku Paavolaisen puhe, arvonta ja lopulta vuoden kesäjaalalaisen kastaminen.

–Kesä on tullut taas Jaalaan ja kelit on vähintään riittävän lämpöiset. Kesän myötä tulee myös kesäasukkaat, joita Jaalan yrittäjät odottavat tärkeinä asiakkaina. Tämä on tärkeä etenkin kesäasukkaille, joita tässä huomioidaan.

Jaalan Yrittäjien puheenjohtaja Markku Paavolainen julisti kesän alkaneeksi. Kuva: Minna Parkas

Kesäneuvoston valitsema vuoden kesäjaalalaiseksi kastettiin Kuusankosken entinen palopäällikkö Yrjö Sarkasuo, joka on ottanut Jaalan omakseen 2000-luvulla ostetun pienen mäkituvan tultua hänelle ja vaimolleen toiseksi kodiksi.

Sarkasuo on ollut väsymätön Kimolan kanavan puolesta puhuja viimeiset 30 vuotta. Nyt hanke on toteutumassa. Häntä innostaa Kouvolan seudun matkailumahdollisuudet muutenkin. Kymenlaakson rapakivi ja alueen 5 000 vuotta vanhat kalliomaalaukset ovat hyödyntämätön matkailun voimavara.

Vuoden kesäjaalalaisen, Kuusankosken entisen palopäällikön Yrjö Sarkasuon kastaminen. Kuva: Veijo Tervonen

Jaalan Yrittäjät julisti kesän alkaneeksi. Kaikki sen uskoivat tuossa helteessä. Ehkä jaalalaiset voisivat julistaa ensi vuonna samalla kesä-Suomen aikakauden alkaneeksi.

–Ollaan turhan vaatimattomia vielä. On tuossa ajatusta, Paavolainen jäi asiaa pohtimaan ensi vuoteen.

Onnea Jaalan Yrittäjät ry, joka juhlistaa tänä vuonna 40. toiminnan vuottaan.

Jaalan Liikasenmäki kylpi auringossa Kesänavaus -tapahtumassa. Kuva: Hannu Lehtinen

Teksti: Hannu Lehtinen