22.8.2017 klo 14:58
Uutinen

Barometri: Pk-yritysten kasvuvauhti jatkuu – ”nyt menee lujaa”

Talenomin tuoreen pk-yritysbarometrin mukaan rakentaminen ja palveluala olivat kesäkuussa kasvun veturit.

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi toukokuussa 9,8 prosenttia ja kesäkuussakin 5,9 prosenttia.

Luvut käyvät ilmi Talenomin tuoreesta pk-yritysbarometrista.

Kasvukärkinä jatkoivat rakentaminen ja palveluala. Rakentaminen kasvoi kesäkuussa 13,6 prosenttia ja palveluala 10,3 prosenttia.

Kauppa supistui 1,3 prosenttia.

Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla palveluala oli paras kasvaja.

Pirkanmaa ykkönen

Alueista ripeintä liikevaihdon kasvuvauhtia pidettiin Pirkanmaalla, 11,1 prosenttia, sekä Pohjois-Pohjanmaalla, 7,3 prosenttia. Uudellamaalla liikevaihdon kasvu oli varovaisempaa, 1,3 prosenttia.

Myös kolmen kuukauden ajanjaksolla Pirkanmaa oli selvä ykkönen.

– Huhtikuuta lukuunottamatta vuosi 2017 on ollut pienille ja keskisuurille yrityksille erinomainen. Tuoreet luvut alkukesältä jatkavat kiivaasti kasvaneen alkuvuoden nousutrendiä. Lisäksi saimme hetki sitten kuulla valtiovarainministeriltä, että myös julkinen talous vahvistuu. Alijäämä pienenee ja velkaa otetaan vähemmän. Nyt menee lujaa ja lähitulevaisuuskin vaikuttaa lupaavalta, sanoo Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso.

– Suomi on tällä hetkellä tulosten valossa erinomainen toimintaympäristö yrittäjälle. Ja suhdanteista riippumattakin meillä menee monella mittarilla erinomaisesti. Kehitettävääkin kuitenkin riittää. Yrittäjän pitäisi pystyä esimerkiksi oppisopimuskouluttamaan alaa vaihtava työntekijä nykyistä helpommin ja edullisemmin. Olisi kovin toivottavaa, etteivät rakenteelliset uudistukset jäisi nyt nousukauden jalkoihin, Paaso toteaa.

Talenom on tilitoimistopalveluita ja taloushallinnon asiantuntijapalveluita tarjoava yritys, jolla on noin 545 työntekijää 25 paikkakunnalla.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi