6.12.2021 klo 00:04
Uutinen

Bayerncar Oy, Mirror Line Oy, Tuning Design net Oy ja Kotileipomo Paula Kahra Oy palkittiin maakunnallisilla yrittäjäpalkinnoilla

5. joulukuuta jo 18. kerran järjestetyssä Yrittäjien Itsenäisyyden juhlassa luovutettiin Maakunnalliset Yrittäjäpalkinnot seinäjokelaiselle Bayerncar Oy:lle ja karijokiselle Mirror Line Oy:lle, Maakunnallinen Nuori yrittäjä -palkinto ilmajokelaiselle Tuning Design net Oy:lle sekä Maakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto kuortanelaiselle Kotileipomo Paula Kahra Oy:lle.

2000-luvun alkupuolella perustettu Bayerncar Oy tekee autokauppaa premium-segmentissä. Lisäksi kymmenen vuoden ajan toimintaan on kuulunut myös hyötyajoneuvojen varustelu retkeily- ja matkailuautokäyttöön, josta on tullut yritykselle vahva kivijalka. Sähköautopuoli lanseerattiin pari vuotta sitten.

Pari vuotta sitten Bayerncar Oy:n yrittäjä Joni Nelimarkka teki rohkean ratkaisun siirtäessään yrityksen toiminnan Ideaparkiin, sillä aikaisemmin Suomessa ei kukaan ollut pyörittänyt autokauppaa kauppakeskuksen sisällä.

Nelimarkka nostaa yrityksen saaman tunnustuksen korkealle.

– Tieto palkinnosta häkellytti. Siinä hetkessä tuli kelattua oma yrittäjätarina läpi, että mitä on tehty. Tällainen on tärkeä tunnustus tehdystä työstä ja kertoo, että ollaan omassa tekemisessä oikeilla jäljillä. Erityisen merkittävän tästä tekee se, että tämä meidän alueemme on Suomen mittakaavassa yritteliäintä aluetta ja jos täällä huomioidaan meidän tekeminen, niin nostan sen erittäin korkealle, Nelimarkka toteaa.

Toinen Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon saaja, 90-luvulla perustettu karijokelainen perheyritys Mirror Line Oy, valmistaa säilytysjärjestelmiä mittatilaustyönä eli liukuovia ja kaapistoja asiakkaiden toiveiden mukaan. Lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat myös tilanjakoliukuovet, lasiruudukko-ovet ja seinäkkeet sekä Ladon ovet ja erilaiset kenkäsäilytystuotteet.

Yrittäjinä toimivat Sinikka Saaranluoma, Heikki Saaranluoma, Tiina Saaranluoma, Matti Saaranluoma ja Laura Saaranluoma. Yrityksen kasvusta ja kehityksestä kertoo muun muassa se, että alun 180 neliön tuotantotilat ovat kasvaneet reiluun 6000 neliöön ja yritys on merkittävä työllistäjä paikkakunnallaan.

Myös Saaranluomat ovat saamastaan tunnustuksesta otettuja.

– Tänä aikana, kun takana on raskas korona-aika, minkä alussa ensiksi sukellettiin epätoivoon sekä tietämättömyyteen ja sen jälkeen alkoi uskomaton kiire haasteellisine rekrytointeineen, niin se, että tämän hektisen arjen keskellä joku huomioi ja antaa tunnustusta, niin se tuntuu tosi hyvältä ja antaa jaksamista yrittäjyyteen, toimitusjohtaja Sinikka Saaranluoma sanoo.

Maakunnallinen yrittäjäpalkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä toimintaympäristössään toiminnan laajuuteen katsomatta.

Vuoden Maakunnallinen Nuori yrittäjä -palkinnon saaja, koskenkorvalainen Tuning Design net Oy on Lasse Hattulan vuonna 2009 perustama autojen tuning-osiin erikoistunut verkkokauppa ja maahantuoja. Tuotevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi autojen puskurit, valot, alustasarjat, spoilerit ja vanteet.

Verkkokaupan valikoimissa on noin 8000 tuotetta ja niistä noin 6000 löytyy suoraan omasta varastosta.

Hattula arvostaa palkinnon erityisen korkealle sen vuoksi, että he toimivat pelkästään verkkokaupassa.

– Palkinto tuntuu todella mahtavalta huomionosoitukselta omaa työtä, yritykseni henkilökuntaa ja itse yritystä kohtaan. Tuntuu myös siltä, että verkkokauppa on Suomessa lyönyt itsensä läpi, kun pelkästään verkkokauppaan perustuva yritys voi saada näin hienon palkinnon, Hattula toteaa.

Nuori Yrittäjä – palkinnon tavoitteena on tuoda esille ja kannustaa nuoria yrittäjiä ja heidän yrityksiään sekä antaa palkittujen kautta uskallusta yrittämiseen sitä harkitseville tai jo yrittäjinä toimiville.

Maakunnallisen Yksinyrittäjä -palkinnon saaja, kuortanelainen Kotileipomo Paula Kahra Oy:n tarina alkaa vuodesta 1989. Yritys valmistaa käsityönä leipomoalan tuotteita ja gluteenittomia leivonnaisia sekä nykyisin toimintaan kuuluu myös lounaskahvila.

Yrittäjä Paula Kahra otti tunnustuksen kiitollisena vastaan.

– Kun tieto palkinnosta tuli, meni ihan kylmät väreet. Otan palkinnon vastaan kiitollisuudella ja nöyrin mielin. On hienoa, että yksinyrittäjiäkin arvostetaan ja mahtavalta tuntuu saada tunnustusta tehdystä työstä, Kahra toteaa.

Yksinyrittäjä –palkinnon tavoitteena on tuoda esille ja kannustaa yksinyrittäjiä sekä antaa palkittujen kautta uskallusta yrittämiseen sitä harkitseville tai jo yrittäjinä toimiville.

Lisätietoja:

Heikki Risikko, toimitusjohtaja p. 050 3175 145
Anne Niemi, puheenjohtaja p. 0400 661 635