21.7.2020 klo 14:28
Uutinen

Café Lättiksen yrittäjä loihti kesäkahvilastaan motoristien suosikkikohteen

Persoonallista Café Lättistä isännöivä Jaakko Hämäläinen luottaa somemarkkinoinnin voimaan.

Lopen Pilpalassa ei voi olla törmäämättä persoonalliseen kesäkahvilaan, joka on rakennettu lättähattuvaunun sisälle. Kolmatta kesää Café Lättistä pyörittävä Jaakko Hämäläinen on nuoruuden haaveammatissaan.

– Nuorena haaveilin, että vanhoilla päivilläni pyöritän kesäkahvilaa tai kioskia. Halusin kuitenkin jotain mielenkiintoisempaa kuin pulpettikattoisen kioskin, mies kertoo.

Lättähattuna paremmin tunnettu kiskobussivaunu löytyi Iisalmesta.

– Halusin, että kahvilani herättää huomiota ohikulkijoissa. Alun perin etsin sukellusvenettä ja lentokonetta, mutta sellaisia ei ollut myynnissä. Ajattelin, että lättähattu olisi riittävän erikoinen.

Romuttamokunnossa oleva vaunu muuttui Hämäläisen käsissä persoonalliseksi kahvilaksi. Hämäläisen päätyö on rakennusalalla. Hänellä on aliurakointiyritys, jonka projektit ovat pääosin pääkaupunkiseudulla. Rakennuskokemuksen ansiosta lättähattu muuttui kahvilaksi ilman ylivoimaisia ponnisteluja.

Café Lättis on suunnattu ennen kaikkea motoristeille. Kauniina kesäpäivänä kahvilan edusta on täynnä erilaisia moottoripyöriä.

– Monelle motoristille Loppi ja etenkin Räyskälä on entuudestaan tuttu. Moni ajelee täällä kesäisin, Hämäläinen kertoo. Hän on itsekin intohimoinen motoristi.

Somemarkkinointi toi tulosta

Lättiksen suosio on ennen kaikkea aktiivisen somemarkkinoinnin seurausta. Hämäläinen käyttää päivittäin väintään tunnin sometekemiseen. Kahvilan FB-sivulla on jo yli 5000 seuraajaa.

– Ilman Facebookia suosio ei olisi levinnyt näin nopeasti. Siihen olen panostanut. Joka päivä täytyy julkaista jotain, se on tärkeää.

Suosiota ovat lisänneet viikonloppuisin järjestettävät tapahtumapäivät, jolloin Hämäläinen järjestää muun muassa koeajotapahtumia yhteistyössä moottoripyörämaahantuojien kanssa.

Lättis on avoinna moottoripyöräkauden ajan eli huhtikuusta syyskuuhun. Sinä aikana Hämäläinen häärii itse lähes päivittäin kahvilassa.

– Heitän haalarit nurkkaan rakennusalan hommista ja teen joka päivä töitä. En tiedä mitä loma on, koska olen työnarkomaani, hän kertoo.

Aikaa riittää silti myös moottoripyöräilylle.

– Ajelen aamulla ja iltaisin. Vilkkaanakin kahvilakesänä ehdin ajaa noin 7000 kilometriä, Hämäläinen sanoo.

Kuva: Jaakko Hämäläisen albumi

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi