17.5.2018 klo 19:02
Uutinen

Chocosomnian Riikka Ojanen vuoden oululaiseksi yksinyrittäjäksi

Yrityksen tiloissa tapahtuu sekä Chocosomnian suklaan valmistus että suklaa tasting -aistimatkat suklaan maisteluun.

Suklaavalmistaja Riikka Ojanen siirtyi täyspäiväiseksi yrittäjäksi kolme vuotta sitten.

– Aika on kortilla. Yksin toimivalla yrittäjällä ajankäyttö on haasteellista. Miten selvitä suklaan valmistuksen ohella sekä kaupparatsun hommista että laskutuksesta, siivouksesta. Suklaiden valmistuksessa ennakointi vaatii koko ajan tasapainoilua, mikä on sopiva valmistuserä suklaalevyissä, entäpä konvehdeissa. Yrittäjän on oltava koko ajan valppaana, Riikka Ojanen kertoo työstään.

Palkinto jaettiin Oulun yrittäjien tapahtumassa tänään. Vuoden yksinyrittäjä -palkinnon saajaksi otettiin ehdotuksia avoimessa kisassa. Palkintona Oulun yrittäjät kutsuu yrittäjän vieraakseen Turun valtakunnallisille yrittäjäpäiville lokakuussa.

Nyt neljättä kertaa jaetulla palkinnolla Oulun yrittäjät haluaa tuoda esiin merkittävää yrittäjäryhmää jäsenistössään.

Verkostot tärkeitä

Chocosomnian yrittäjä Ojanen saa verkostoista voimaa. Perheen lisäksi Ojasen tärkeisiin tukiin ja verkostoihin kuuluvat samassa elämäntilanteessa olevat nuoret yrittäjät. Vertaistuki on tärkeää ajatusten ja tietojen, uusien näkökulmien saannin kannalta. Poppis – Pohjois-Pohjanmaan nuoret yrittäjät – on yksi tärkeä verkosto. Yritysjohtamisen tutkinto on yrittäjällä myös loppusuoralla – erityisenä antina sieltä on uusien näkökulmien saaminen, vaikkapa, aina ajankohtaiseen kysymykseen, hinnoittelusta.

Ojasen omalle yrittäjän uralle tärkeä hetki oli, kun ystävä kysyi yritysideasta keskusteltaessa: ”Mikset tee ite?” Siitä lähti liikkeelle tutkiminen, oppiminen ja oma tekeminen.

Ojanen on muuttanut uusiin tiloihin. Asiakkaiden toivomuksesta on tulossa myös uutta toimintaa, suklaapuotiin tulee pian myös kahvia ja teetä tarjolle.

Teksti: Sisko Kärki

Kuva: Niina N Photograph