5.12.2017 klo 20:19
Uutinen

Cityvarasto Oyj on Vuoden 2017 helsinkiläinen yritys – Pienentyneet asuinneliöt, tavarapaljous ja kaupungistuminen nostivat varastoalan yrityksen huipulle

Vuoden 2017 helsinkiläinen yritys -palkinnon voitti kovaa kasvua tehnyt Cityvarasto Oyj. Vuonna 1999 perustettu pienvarastoalan yritys on laajentunut sekä orgaanisesti että yrityskaupoin alansa markkinajohtajaksi Suomessa. Yrittäjäpalkinto jaettiin 5.12.2017 Helsingin Yrittäjät ry:n Itsenäisyysjuhlassa.

Globaalit megatrendit, kuten kaupungistuminen ja tavarapaljous, ovat luoneet kasvupotentiaalia varastoalalle. Lähes 20 vuotta toiminut Cityvarasto Oyj on tarttunut näihin muutoksiin ja ponnahtanut Helsingin Metsälästä valtakunnalliseksi pienvarastoalan huipuksi Suomessa. Yrityksen liikevaihto ja käyttökate ovat kasvaneet joka vuosi perustamisesta lähtien.

Cityvarasto Oyj on toimitusjohtajansa ja perustajansa Ville Stenroosin johdolla kasvattanut toimintaa myös liiketoimintaa tukevilla yrityskaupoilla: muun muassa vuonna 2016 yritys osti osan Pakuovelle.com-palvelusta.

Cityvarasto Oyj on saanut kansainvälistä tunnustusta innovatiivisuudesta. FEDESSA (Federation of European Self Storage Associations) myönsi yritykselle vuonna 2011 palkinnon netin kautta toimivan automaattisen varastotilojen vuokrausjärjestelmän kehittämisestä.

– Vuodesta 1999 alkaen tehty pitkäjänteinen työ näkyy yrityksen tasaisessa kasvussa. Suomen johtava pienvarastoja vuokraava yritys vakuutti kokonaisvaltaisesti laadukkaalla toiminnallaan, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Sarianne Reinikkala palkitsemisperusteista.

– Cityvarasto on toiminut alallaan innovatiivisesti kehittäen sähköistä palvelukokemusta. Suurin osa heidän varastoistaan toimii mobiilin avulla ilman miehitystä, jatkaa Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Yrityksen perustajalle Ville Stenroosille Vuoden 2017 helsinkiläinen yritys -palkinto on erityisen merkityksellinen, koska tunnustuksen ovat antaneet toiset yrittäjät. Stenroosille yrittäjyys on elämäntapa ja työllistäminen ylpeydenaihe.

– Palkinto on ehdottomasti omistettu koko Cityvaraston joukkueelle, joka on yrityksen pitkäjänteisen työn sekä kasvun takana. Monesti yrittäjä on eniten esillä tässä työssä, mutta eihän yrittäjä pysty yksin kaikkeen, toteaa Stenroos.

Cityvarasto Oyj:n tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu listautuminen First North -kauppapaikalle. Yritys ottaa myös askelia kohti kansainvälisiä markkinoita.

Faktoja Cityvarasto Oyj:stä:

 • Valtakunnallinen pienvarastoyritys, 35 toimipistettä kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa.
 • Liiketoiminnan ydin on kiinteistöjen ostaminen ja muuntaminen moderneiksi pienvarastohotelleiksi.
 • Perustettu vuonna 1999, työllistää 58 henkilöä (2017).
 • Toimitusjohtaja Ville Stenroos ja varatoimitusjohtaja Matti Heiskanen.
 • Vuonna 2016 liikevaihto oli 5,14 milj. € ja käyttökate 1,88 milj. € (37 %)
 • Kannattavuudella ja toimipisteiden lukumäärällä mitattuna alan markkinajohtaja Suomessa.
 • Voittanut Portugalissa vuonna 2011 FEDESSA:n ”Innovation of the Year” -palkinnon.

Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto

Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä Helsingissä. Tarkoitus on myös lisätä yrittäjyyden arvostusta ja korostaa oma-aloitteisen, taloudellisiin riskeihin uskaltautuvan yrittämisen merkitystä talouselämän terveelle kasvulle ja Helsingin hyvinvoinnin kehittymiselle.

Palkitsemiskriteereissä kiinnitetään huomiota

 • yrityksen toiminta-ajatukseen, tuoteideoiden omaperäisyyteen sekä toiminnan, palvelusten tai tuotteiden jatkuvaan itsenäiseen kehitystyöhön
 • yrityksen viimeisten vuosien aikaiseen kasvuun; etusija annetaan ensipolven yritykselle, joka on vakiinnuttanut asemansa tai yritykselle, jossa on toteutettu menestyksellisesti sukupolvenvaihdos
 • yrityksen toiminnalliseen ja taloudelliseen uudistumiskykyyn myös kansainvälisessä kilpailussa
 • yrityksen toiminnalliseen kehitykseen ja yhteiskunnalliseen merkitykseen omalla toiminta- ja markkina-alueellaan, yrityksen tuotantotoiminnan ja henkilöstöhallinnon uusiutumiskykyyn vastaamaan ajan henkeä ja yhteiskunnan asettamia tavoitteita.

Lisätiedot:

 • Tiina Oksala, toimitusjohtaja, Helsingin Yrittäjät, p. 040 548 1104, tiina.oksala @ yrittajat.fi
 • Ville Stenroos, perustaja, Cityvarasto Oyj, p. 0400 206 106, ville.stenroos @ cityvarasto.fi

Kuva: Jaana Tihtonen

Video: Visual Works Oy