9.4.2020 klo 07:10
Uutinen

Coutsin kannustuskirje yrittäjille

Coutsin Hannele Yliaho on Pohjanmaan yrirityskummi joka Cotsi yrityksensä kautta tarjoaa ilmaista vertaistukea ja asiantuntija-apua näinä poikkeuksellisina aikoina. Alla hänen pääsiäistoivotuksensa.

Miten tästä tilanteesta selvitään?

Kriisi ja ei-toivottava tapahtuma tulevat aina yllätyksenä. Viimeiset viikot koronakriisissä ovat osoittaneet jo vähintäänkin sen, ettei tässä tilanteessa ole voittajia, on vain selviytyjiä.

Monissa yrityksissä omistajat ja johtajat joutuvat juuri nyt tekemään nopeita päätöksiä ja ennakoimaan tulevaisuutta vähäisen tai epäselvän tiedon avulla. Huoli toiminnan tulevaisuudesta aiheuttaa paineita ja huolta erityisesti yrityksen johdolle, mutta myös koko organisaatiolle. Miten selviämme nykyisestä tilanteesta ja mitä tapahtuu jatkossa?

Älä lamaannu.

Murehtiminen alkaa aina konkreettisesta huolesta. Huoli ja pelko omasta ja läheistemme hyvinvoinnista, sekä yrityksen ja sen työntekijöiden tulevaisuudesta vaikuttavat toimintakykyymme ja voimavaroihimme. Kriisin pitkittyessä voimavarat vähenevät ja mahdollisuuksien sijasta näemme vain esteitä, joten toimintakyvyn ja positiivisen asenteen säilyttäminen on liiketoiminnan kannalta erittäin tärkeää. Pidä huolta itsestäsi ja jaksamisesta.

Haluamme auttaa.

Kriisin hallinta on aina myös maineen hallintaa, jolloin kynnys avun pyytämiseen tai hankkimiseen voi olla suuri. Tässä kriisissä kannattavakaan liiketoiminta ei ole tae hyvästä kassatilanteesta. Ennakointi ja toimenpiteiden suunnittelu ja järjestelyt ovat tällä hetkellä jokaisen yrityksen to-do-listalla.

Tarjoamme maksutta ensiapua tilanteen selvittämiseen. Apumme on kuuntelua ja vertaistukea, mutta myös käytännön neuvoja tukirahoitushakemuksissa ja ideoita tilanteen selkiyttämiseksi ja helpottamiseksi.

  • Mitä voit tehdä?
  • Soita. Ota yhteyttä.
  • Käydään yhdessä läpi mitä voit tehdä, mitä kannattaa tehdä ja mikä on mahdollista.

Selvitetään mitä on jo tehty ja lähdetään keskustelemaan tulevaisuudesta.

Kriisi on aina muutos, jonka jälkeen yritys ja ympäröivä maailma ovat ovat hieman erilaisia kuin ennen kriisiä. Coutsi haluaa olla jakamassa positiivista viestiä siitä, että koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää.Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, jos tarvitset keskustelukumppania arvioimaan liiketoiminnan ja oman tilanteesi eri vaihtoehtoja. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Rauhallista pääsiäistä!

Hannele Yliaho

Coutsi