26.9.2021 klo 11:22
Uutinen

Dermoshopille valtakunnallinen yrittäjäpalkinto

Ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteisiin erikoistunut Dermoshop on onnistunut toteuttamaan kaksi saavutusta, joista moni yritys voi olla kateellinen: menestyvä verkkokauppa sekä tunnettu kuluttajabrändi.

Dermoshopin perustaja Henry Backlund on otettu palkinnosta.

– Jokainen, joka meillä on töissä, voi ottaa tämän palkinnon henkilökohtaisena kiitoksena. Ainakin itsestäni tuntui siltä, kun sain tästä palkinnosta kuulla. Se on kiitos hyvästä työstä jokaiselle, joka on meillä töissä, Backlund kertoo.

Vaikka palkintoa on juhlittu jo viikonlopun aikana Jyväskylässä, nautitaan yrityksessä koko henkilöstön voimin kakkukahveja myös ensi viikolla.

– Tämä on meidän kaikkien juhla ja kaikkien ansio, toimitusjohtaja Suvi Markko kiteyttää.

Dermoshop on verkkokaupan uranuurtaja

Ensimmäinen Dermoshopin verkkokauppa lanseerattiin jo 25 vuotta sitten. Tuolloin harvalla yrityksellä oli edes omia verkkosivuja.

Alussa verkkokauppa ei ollut mikään menestystarina. Katalogit ja puhelinmyynti olivat tehokkaimmat myyntikanavat. Strateginen päätös verkkokaupasta syntyi vain viisi vuotta lanseerauksen jälkeen.

Alun perin Dermoshopin tuotteet oli tarkoitettu sairaaloiden ammattikäyttöön, mutta suunta muuttui nopeasti. Sairaalahenkilökunta halusi ostaa hyväksi kokemansa tuotteet omaan käyttöön.

– Suurin muutos on tapahtunut siinä, kuinka paljon yritys on kasvanut. Meillä työskentelee nykyään lähes sata henkilöä. Se on vaatinut itseltänikin muutosta. Kolme vuotta sitten siirryin hallituksen puheenjohtajaksi, Backlund kertoo.

Verkkokaupan valikoimista löytyy nykyään yli 400 eri tuotetta. Dermoshopilla on tytäryhtiöt Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä. Dermoshopin pääkonttori sijaitsee Unescon maailmanperintöalueella Korsnäsissä, missä sijaitsee myös yhtiön uusi saippuatehdas.

Korsnäsissa kaikkien toimintojen keskus

Dermoshopin pääkonttori sijaitsee Unescon maailmanperintöalueella Korsnäsissä. Korsnäslaisten ohella siellä käy töissä väkeä myös laajasti muualta Pohjanmaalta. Vakiväen ohella yrityksellä on Korsnäsissä paljon sesonkityöntekijöitä.

– Joulu ja kesä ovat tärkeimmät sesonkimme. Joulusesongin aikaValtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2021 an henkilöstömme lähes tuplaantuu, Markko kertoo

Korsnsäsissa sijaitsee myös Dermoshopin uusi saippuatehdas.

Uuden saipputehtaan kaksi linjastoa valmistaa saippuoita, shamppoita ja puhdistusaineita. Markko uskoo, että investoinnilla oli merkitystä, miksi Dermoshop sai yrittäjäpalkinnon.

– Investoinnilla me olemme tuoneet paljon työtä, valmistusta ja osaamista Suomeen, Markko kertoo ylpeänä.

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto

Vakuutusyhtiö Fennia ja Suomen Yrittäjät luovuttivat Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien gaalassa Jyväskylässä lauantaina 25.9.2021. Palkinto on arvostettu ja perinteinen, sitä on jaettu vuodesta 1968 lähtien.

– Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto on yrittäjien keskuudessa Suomen arvotetuin palkinto, jota olemme jakaneet Suomen Yrittäjien kanssa jo yli 50 vuoden ajan. Tämän vuoden voittajia yhdistää erityisesti ennakkoluulottomuus ja uskallus uudistua, palkintolautakunnan jäsen, Fennian konsernijohtaja Antti Kuljukka sanoo.

Teksti: Suomen Yrittäjät / HippiHovi

Kuva: Numi Numminen