Mikko Almgren kisaa Diilissä
Mikko Almgren. Kuva: Nelonen
1.2.2023 klo 13:21
Uutinen

Diilin uudelle kaudelle osallistuva Mikko Almgren nostaa ohjelmassa esiin Pyhtäätä ja yrittäjähenkeä: ”Kova paikka, vaikka tehtiin viihdettä”

Almgren on tapahtuma-alan yksinyrittäjä ja Pyhtään Yrittäjien puheenjohtaja. Hän piti vahvuutenaan Diilissä laajaa kontaktiverkostoaan.

Nelosella maaliskuussa käynnistyvän Diili-sarjan uusi kausi tuo ruutuun Pyhtään Yrittäjien puheenjohtajan Mikko Almgrenin. Hänet on nähty aikaisemmin Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa.

– Yrittäjähenkisenä ihmisenä lähdin haastamaan itseäni. En niinkään hae julkisuutta, yksinyrittäjänä toimiva Almgren perustelee lähtöään Diiliin.

– Mietin, että tämä oli sellainen paikka, jossa voisi olla hauska käydä katsomassa, pärjääkö muiden kanssa.

Diilin uusi kausi kuvattiin viime syksynä. Mukana on tällä kertaa kuusitoista kilpailijaa eli edellistä kautta enemmän. Jaajo Linnonmaan vetämään johtoryhmään kuuluvat Macwell Creativen toinen perustaja ja luova johtaja Toni Lähde sekä Jungle Juice Bar -yrityksen perustaja Nora Fagerström.

– Oli se melkoista hermopiinaa koko homma. Kova paikka, vaikka tehtiin viihdettä. Siinä oli laitettava itsensä likoon, Almgren kertoo kuvauksista.

– Kaikki täytyi tehdä salamannopeasti. Tv:ssä saattaa näyttää siltä, että aikaa olisi enemmän. Todellisuudessa kaikkeen piti reagoida salamannopeasti. Aikapaine oli suurin haaste.

Kontaktit tärkeässä roolissa

Almgren on tapahtuma-alan yrittäjä, joka järjestää muun muassa safareita ja jääkarting-ajeluita Nilsiän Tahkovuorella. Tämän lisäksi hänellä on sisäkarting-halli. Parikymmentä vuotta yrittäjänä elantonsa tehnyt Almgren järjestää myös yritystapahtumia Alastaron moottoriradalla.

Omasta mielestään Almgren pärjäsi tehtävissä hyvin. Ennen kuvauksia hän piti vahvuutenaan etenkin kontaktiverkostoa.

– Olen tehnyt paljon erilaisia tapahtumia yrityksille, joten tunnen paljon ihmisiä. Diilissä oli äärettömän tärkeää että on kontakteja. Hyödynsin paljon muita yrittäjiä.

”Muutamien kilpailijoiden kesken olemme viritelleet uusia kuvioita.”

Mikko Almgren, Diili-kisaaja

Kuvaukset poikivat uusia kontakteja, jotka voivat kantaa hedelmää myöhemmin.

– Muutamien kilpailijoiden kesken olemme viritelleet uusia kuvioita. Voin paljastaa, että seuraava homma lähtee muutaman viikon päästä eteenpäin.

Almgren on varautunut ”kaikenlaiseen” palautteeseen, kun jaksot pyörähtävät käyntiin Nelosella.

– Muilta kilpailijoilta sain hyvää palautetta. Tulin kaikkien kanssa hyvin juttuun. Olin kuvauksissakin oma itseni.

Pyhtääläiselle oli tärkeää nostaa omaa kotipaikkaansa esille. Almgren pyrki korostamaan myös yrittäjähenkisyyttä.

– Pyhtää on pieni ja pippurinen kylä, joka saa Diilissä hyvää julkisuutta. Yritin pitää koko ajan mukana myös yrittäjähenkisyydestä puhumisen, koska yrittäjäthän tätä maata pyörittävät.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen