26.2.2024 klo 08:07
Uutinen

Edisto Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on toimitusjohtaja Janne J. Korhonen, Edisto Oy:stä. Yritys tarjoaa organisaatioanalyysin, -suunnittelun ja -kehittämisen neuvonantopalveluita.

Yrittäjän nimi?

Janne J. Korhonen, TkT, DI, HuK

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Olen toiminut toiminimiyrittäjänä vuodesta 2008 alkaen. Tammikuussa 2020 siirryin vuodesta 1989 toimineen perheyrityksen Edisto Oy:n omistajayrittäjäksi ja toimitusjohtajaksi sukupolvenvaihdoksen kautta.

Yhteystiedot?

👉 https://www.edisto.fi/

Yrityksen toimiala?

Liikkeenjohdon konsultointi

Edisto Oy keskittyy organisaatioanalyysin, -suunnittelun ja -kehittämisen neuvonantopalveluihin kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa startup-yrityksen kriittisistä ensi askelista organisaatiomuutoksiin ja kypsän yrityksen myymiseen.

Vahvuutemme on oma, monipuolinen osaamisemme, jota kehitämme jatkuvasti niin uusien käsitteellisten viitekehysten kuin useista eri asiakasprojekteista ammennettavan monialaisen kokemuksen kautta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Ei ole tavallista työpäivää, ja juuri tästä yrittäjän työn monimuotoisuudesta nautin. Maanantaina saatan vetää asiakastyöpajaa tai koulutusta. Tiistaina uppoutua intensiivisesti opiskeluun tai asioiden jäsentämiseen blogin tai esitysmateriaalin muodossa. Keskiviikkona istua myyntitapaamisissa, nykyään usein verkossa. Torstai voi mennä henkilöarviota tehdessä ja perjantai kirjoittaessa raportti tuon haastattelun pohjalta. Viikonloput pyrin viettämään vapaa-aikaa perheen kanssa, mutta saattaa olla, että viimeistelen vielä sen tiistaina kesken jääneen blogikirjoituksen tai teen asiakkaalle tarjouksen keskiviikkoisen tapaamisen pohjalta.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Palkkasin yrityksen ensimmäisen työntekijän vuonna 2022, ja tavoitteena on jatkaa hallittua kasvua yhden tai kahden rekrytoinnin kautta vielä tänä vuonna. Oman palvelukehityksen ja -myynnin kautta on tarkoituksena ottaa entistä yrittäjämäisempi ote yrittäjyyteen.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Olen hyvä analysoimaan ja jäsentämään suurta määrää informaatiota ja muodostamaan selkeän kokonaiskuvan eri näkökulmista. Tämä taito yhdistettynä nopeaan oppimis- ja omaksumiskykyyn on tärkeä, kun uuden asiakkaan toimintaympäristöstä ja tilanteesta tulee ottaa pikaisesti selkoa. Olen saanut asiakkailtani kiitosta myös kyvystäni kuunnella ja myötäelää.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Yrittäjän arvokkain resurssi on energia-aika. Tällä tarkoitan sitä intensiivisen tekemisen aikaa, jolloin huomio on jakamattomasti tehtävässä asiassa, olipa se sitten vaikka kirjallisessa tuotoksessa, asiakkaan valmentamisessa tai työpajan fasilitoinnissa. Kuin pikajuoksijalla tällaiset spurtit edellyttävät valmistautumista, latausta ja palautumista. Kukaan ei jaksa juosta 1500 metriä sadan metrin sprinttivauhdilla. Pidä siis huolta riittävästä levosta, keskity olennaiseen ja rytmitä päiväsi niin, ettet ole maitohapoilla, kun pitäisi asettua taas lähtötelineisiin. Silloin voit antaa kaikkesi silloin, kun sitä tarvitaan.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >