3.9.2021 klo 15:45
Uutinen

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen vieraanamme


Kuvassa vasemmalla Poijukodit Oy:n yrittäjä Timo Airaksinen, Anu Vehviläinen, Hanna Väänänen, Kirsi Sisso-Litmanen ja Jani Sormunen.
Aamu aloitettiin keskustelulla Poijukodit Oy:n kahvipöydän ääressä. Sosiaali- ja terveysalan yrityksiä mietityttää tuleva sote-uudistus, jonka myötä palvelujen järjestäminen siirretään kunnilta hyvinvointialuille. Ilmassa on paljon epätietoisuuttaa uudistuksen vaikutuksesta yritysten toimintaan.

Anu Vehviläisen vieressä Jussi Nurro ja Timo Airaksinen
Nursie Health Oy teki vaikutuksen kehittämällään My nursie -omahoitosovelluksella. Applikaatio on rekisteröity lääkinnällisenä laitteena ja parhaillaan pilotoinnissa. Toinen liiketoimintahaara on hoitajavälitys, joka mahdollistaa hoitajille paremman ansiotason ja mahdollisuuden vaikuttaa työaikoihin.

Hallituksen puheenjohtaja Tapani Lahtinen esittelee mittauslaitetta Vehviläiselle.
Delfin Technologies Oy on toiminut yli 20 vuotta, mutta on tuotekehityksensä kautta edelleen kasvuyritys. Yrityksen kehittämällä laitteella mitataan ihon nestetasapainoa, ja sitä käytetään esim. laajojen syöpäleikkausten jälkeisen turvotuksen ennaltaehkäisemiseksi. Lisäksi yritys on kehittänyt laitteen, jonka avulla mitataan esim. kasvojen ihon kimmoisuutta. Mittaustulosten avulla asiakkaalle voidaan tarjota mm. sopivia ihonhoitotuotteita. Yrityksen päämarkkina-alue on maailmalla.

Iltapäivän viimeisessä tapaamisessa mukana olivat Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen ja elinkeinojohtaja Jukka Pitkänen. Keskustelussa myös muissa vierailukohteissa esiin noussut asia: osaavan työvoiman saatavuus.