19.3.2019 klo 12:09
Uutinen

Eduskuntavaalit vetävät yrittäjiä ehdolle Savo-Karjalassa

Yrittäjäehdokkaiden määrä kasvoi 40 prosentilla.

Huhtikuun eduskuntavaalit näyttävät vetäneen yrittäjäehdokkaita selvästi enemmän kuin edellisissä vaaleissa vuonna 2015, jolloin yrittäjäehdokkaita oli Savo-Karjalan vaalipiirissä alle kolmekymmentä, tänä vuonna peräti 39.

Eduskuntavaaleissa Savo-Karjalan vaalipiirissä on yhteensä 165 ehdokasta, joista yrittäjäehdokkaiden osuus on 24 prosenttia. Yrittäjäehdokkaiden määrä on kasvanut reilulla 44 prosentilla edellisiin vaaleihin verrattuna.

– Suomessa yrittäjäehdokkaiden määrä on 17,6 prosenttia kaikista ehdokkaista. Savo-Karjalan vaalipiirissä ollaan siis 24 prosentin osuudella kirkkaasti Suomen kärjessä, Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen iloitsee.

– Vaikuttaminen selvästi kiinnostaa yrittäjiä. Nyt täytyy vain toivoa, että ehdokkaat pitävät yrittäjien asioita esillä. Jos yrittämisen olosuhteet paranevat, syntyy uusia verotuloja ja yhä useampi suomalainen saa työtä, muistuttaa Nykänen.

Vasemmistoliitossa valtakunnan kovin kasvu, Savo-Karjalassa kasvu perussuomalaisissa

Suurimmat yrittäjäpuolueet valtakunnan tasolla ovat kokoomus (66 ehdokasta), perussuomalaiset (62) ja keskusta (61). Savo-Karjalan vaalipiirin alueella perussuomalaisilla on eniten yrittäjiä ehdokkaana – peräti yhdeksän viidestätoista. Keskustalla ja kokoomuksella on vaalipiirissämme yrittäjiä ehdokkaana puolestaan viisi viidestätoista.

Valtakunnan tasolla kasvu on ollut kovaa etenkin vasemmistoliitossa, jonka yrittäjäehdokkaiden lukumäärä on noussut yhdeksästä viiteentoista. Yrittäjäehdokkaiden määrä on kasvanut myös muun muassa vihreissä ja RKP:ssä. Perinteisissä isoissa puolueissa yrittäjäehdokkaiden määrä on sen sijaan laskenut. Erityisen suurta lasku on ollut SDP:n yrittäjäehdokkaissa.

Myös uusissa puolueissa on yrittäjäehdokkaita

Arto Nykänen kertoo, että myös kokonaan uusissa puolueissa ja liikkeissä on ehdolla yrittäjiä, mikä kertoo hänen mukaansa siitä, että yrittäjät ovat itsenäisesti ajattelevia ja haluavat muutosta.

Puoluekentän uusista tulokkaista yrittäjäehdokkaita ovat keränneet Seitsemän tähden liike (40) ja Sininen tulevaisuus (31). Vuosi sitten perustettu poliittinen liike Liike nyt on kerännyt listoilleen 35 yrittäjäehdokasta. Kaikkiaan 137 yrittäjäehdokasta on puolueista tai listoilta, joita ei ollut edellisissä vaaleissa.

Savo-Karjalan vaalipiirin alueella enitenyrittäjäehdokkaita kokonaan uusista puolueista ja liikkeistä on kerännyt Kansalaispuolue (5), Sininen tulevaisuus (3) ja Suomen kansa ensin (1).

Suomen Yrittäjien vaalikiertue ulottuu Lapista Helsinkiin

Eduskuntavaalit on yrittäjäjärjestölle niin tärkeä asia, että se paitsi julkaisi oman Kasva Suomi -vaaliohjelmansa, myös järjestää koko maan kattavan Kasva Suomi -kiertueen. Kiertue alkoi 18.2. Rovaniemeltä ja päättyy 26.3. Helsinkiin. Kiertueella eduskuntavaaliehdokkaat ja yrittäjät pääsevät keskustelemaan keskenään ja äänestäjien kanssa. Kiertue pysähtyi Pohjois-Savossa 26. helmikuuta.

Lisätietoja:
Arto Nykänen, toimitusjohtaja
Savon Yrittäjät
p. 044 3680 501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi