Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

29.3.2022 klo 08:57
Uutinen

Ehdota Uudenmaan yrityspalkinnon saajia

Uudenmaan liitto kumppaneineen etsii jälleen yrityksiä, jotka ansaitsevat tulla palkituiksi Uudenmaan yrityspalkinnolla. Palkintosarjoja on kolme, ja tällä kertaa yhteisenä valintaperusteena painotetaan vihreää ja digitaalista yrittäjyyttä. Sarjat ovat pk-yritys, startup-yritys ja kiertotalousyritys. Ehdotuksia palkittavista otetaan nyt vastaan.

Vihreässä yrittäjyydessä arvioidaan liiketoiminnan vaikuttavuutta kestävän kehityksen eri osa-alueisiin, toiminnan innovatiivista kehittämistä ympäristö- ja resurssiviisaammaksi sekä negatiivisten ympäristövaikutusten vähentämistä. Digitaalisuus nähdään mahdollistajana kohti vihreisiin ratkaisuihin pyrkivää yrittäjyyttä.

– Uusimaa sai tälle vuodelle yhtenä kuudesta Euroopan alueesta yrittäjyysaluetunnustuksen ja valitsemamme vuoden teema on vihreän ja digitaalisen yrittäjyyden edistäminen. Sen vuoksi haluamme nyt palkita alueemme yrityksiä näiden Uudellemaalle hyvinkin vahvojen teemojen ympärillä, kertoo kehittämispäällikkö Outi Ervasti Uudenmaan liitosta.

Palkintoraati tekee valintansa saatujen ehdotusten pohjalta. Ehdotuksille on aikaa kesän yli aina 19. elokuuta asti. Kuka tahansa voi jättää vapaamuotoisia esityksiä Uudenmaan liiton verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella. Yrittäjillä on mahdollisuus myös itse tarjoutua ehdolle palkinnon saajaksi.

Huippuosaajat valokeilaan

Palkinnoilla halutaan saada Uudenmaan huippuyritykset esille ja nostaa yrittäjyyden arvostusta.

– Kannustamme yrittäjiä tuomaan rohkeasti omaa osaamistaan laajempaan tietoisuuteen ja ilmoittautumaan mukaan kisaamaan palkinnosta. Tunnustus tuo huomiota ja nostetta liiketoimintaan, Ervasti muistuttaa.

Kaikkien palkintosarjojen valinnoissa painotetaan yrityksen liikeidean omaperäisyyttä, jatkuvaa kehitystä, hallittua ja kannattavaa kasvua sekä yrityksen vaikutusta seudun työllisyyteen, kansainvälistymiseen ja tuote- tai palvelutarjontaan. Ansioiksi lasketaan myös aktiivinen toiminta yrittäjyyden ja yrittäjien yhteistyön edistämisessä.

Lisäksi startup-yrittäjyyttä arvioidaan liikeidean innovatiivisuuden sekä kasvun ja kansainvälistymisen valossa. Kiertotalousyrityksen sarjassa puolestaan arvioidaan kiertotalouden uusia ratkaisuja ja niiden vaikuttavuutta.

Palkittavat julkistetaan marraskuussa

Palkintojen saajat julkistetaan marraskuussa Uudenmaan maakuntaparlamentissa, joka on vuosittainen alueen vaikuttajien foorumi. Koolla on useampi sata uusimaalaista päättäjää ja asiantuntijaa.

Päätökset palkittavista tekee asiantuntijaraati, jossa ovat edustettuina Uudenmaan liiton lisäksi Uudenmaan ELY-keskus, alueen yrittäjäjärjestöt sekä Helsingin seudun kauppakamari. Raadin puheenjohtaja toimii tänä vuonna Markku Aalto Uudenmaan Yrittäjistä.  

Yrityspalkintoja on jaettu Uudellamaalla jo 29 vuotta vaihtelevin sarjoin. Viimeksi palkitut ovat Helsinki Citycopter, KT Paloturvapalvelut sekä julkisivupintojen suunnittelija ja valmistaja Alupro.

Lisätietoa sekä ehdotuslomake löytyvät verkko-osoitteesta uudenmaanliitto.fi/yrityspalkinto.

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö Outi Ervasti, Uudenmaan liitto, puh. 040 721 2131
Puheenjohtaja Markku Aalto, Uudenmaan Yrittäjät, puh. 040 500 6046