25.9.2021 klo 22:16
Uutinen

Elämysten tuottajat Pete Poskiparta ja Heikki Närvänen palkittiin yksinyrittäjäpalkinnoilla – Amazing City työllisti 21 alihankkijaa verkostojen kautta

Vuoden yksinyrittäjät ovat mentalisti, taikuri Pete Poskiparta ja kaupunkiseikkailuyrittäjä Heikki Närvänen.

Valtakunnalliset yksinyrittäjäpalkinnot jaettiin nyt kolmatta kertaa. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli yli sata, mikä on yli tuplasti enemmän kuin viime vuonna. Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin säätiö luovuttivat palkinnot Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien gaalassa Jyväskylässä lauantaina 25.9.2021. Palkinnolla halutaan korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta. Palkittavat valitsi Yrittäjäpalkintolautakunta. Molemmat palkitut saivat palkinnoksi 5 000 euroa. Palkinnon mahdollisti Yksityisyrittäjäin säätiö.

Valtakunnalliset yksinyrittäjäpalkinnot annettiin ainutlaatuisille elämyksille: mentalistille ja kaupunkiseikkailuille.

Mentalisti Pete Poskiparta on tähdännyt määrätietoisesti kansainvälisille areenoille

Taikuuden edelläkävijä Pete Poskiparta on mentalisti, taikuri ja illusionisti. Lisäksi hänen palveluihinsa kuuluvat ohjelmatoimistopalvelut, show- ja viihdepalvelut sekä niihin liittyvä koulutus, konsultointi, julkaisutoiminta, tapahtumien järjestäminen sekä äänentoistopalvelut. Hän on ollut ensimmäisenä tuotteistamassa tätä esittävän taiteen genreä ja vei osaamistaan myös ulkomaille. Poskiparta on esiintynyt taikurina ja mentalistina yli 30 vuotta.

Poskiparran toimintaa ohjaa jatkuva kehittyminen, uuden keksiminen ja asenne, jonka perusajatus on, että eteen tuleviin ongelmiin keksitään ratkaisut, jotka toteutetaan.

Hän on kehittänyt määrätietoisesti ohjelmaansa kansainvälisillä areenoilla alan parhaiden osaajien opissa, mikä on avannut ainutlaatuisia polkuja maailmalle. Hän on voittanut alan arvostetuimman palkinnon Dunninger Memoria Avardin vuonna 2019. Suomessa hänet valittiin vuoden taikuriksi 2003.

Poskiparta on toiminut Suomen Taikurit ry varapuheenjohtajana sekä Esiintyvät Taiteilijat ry:n puheenjohtajana edistämässä oman alansa osaajien toimintamahdollisuuksia.

Vuosi 2020 on kurittanut erityisesti esiintyviä taiteilijoita koronan vuoksi. Poskiparta onnistui nopeasti investoimaan ja tekemään itselleen lähetysstudion sekä myymään ohjelmaansa striimattuna verkon kautta.

Pete Poskiparta Ky

Liikevaihto: 166 000

Liikevoitto: 80 000

”Uusia villejä ideoita pitää olla”

Amazing City -yrityksen yrittäjä Heikki Närvänen on rakentanut oman ainutlaatuisen tuoteperheen elämyspalveluiden ympärille. Hän on ollut viemässä perinteisiä pakopelejä uusiin ympäristöihin, esimerkiksi Särkänniemen huvipuiston yhteyteen.

Yrityksen suunnittelema ja tuottama.Suomen ensimmäinen kattokävely Roof Walk Finlayson Area on myös noussut yhdeksi Tampereen seudun matkailun ykköstuotteeksi.

Yritys tukee osaltaan Tampereen matkailumarkkinointia ja lukeutuu ydinkumppaneihin Finlaysonin alueen kehittämisessä.

Amazing City tekee jatkuvaa innovointia ja tuotekehitystä, ja on tehnyt myös korona-aikana uusia tuotteita, joita voi tehdä rajoituksien puitteissa. Yritys ja yrittäjä ovat loistava esimerkki innovoinnista sekä verkostomaisesta toimintatavasta.

Amazing Cityn taloudelliset luvut ovat erinomaiset, kun huomioidaan viime vuoden poikkeuksellisuus ja haastava toimiala.

Yhteistyö alueen muiden yritysten kanssa on ollut erittäin laajaa. Kesällä 2020 yritys työllisti yhden päivän aikana jopa 21 eri alihankkijaa. Tämä on hieno osoitus siitä, miten yksinyrittäjä voi parhaimmillaan välillisesti työllistää.

Amazing City Oy

Liikevaihto: 220 000

Liikevoitto: 27 000

Toimitus

toimitus(at)yrittajat.fi

Kuva Tero Takalo-Eskola