18.4.2018 klo 11:15
Uutinen

Elinkeinoministeri kannusti yrittäjiä lähtemään mukaan maakuntavaaleihin

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien vuotuisessa Vaikuttajatapaamisessa Kokkolassa keskusteltiin maakuntien tulevaisuudesta ja maakunnan roolista elinvoiman edistämisessä.

Vaikuttajatapaamisessa oli läsnä alueen maakuntaliittojen edustajia, kuntapäättäjiä sekä yrittäjiä. Myös elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoi talouden tilanteesta. – Vienti vetää, kuluttajien luottamus on ennätys korkealla. Suomi tarvitsee kuitenkin uusia yrityksiä ja kasvavia yrityksiä, mutta haasteena on saada yritysten uudistuminen liikkeelle. – Tekoäly ja robotiikka sekä biotalouden ja kiertotalouden edistäminen, on yksi keino, toteaa Lintilä.

Keskusteluissa nousi esiin myös, miten yrittäjien ja elinkeinoelämän osallisuus ja osallistuminen maakuntien päätöksenteossa tapahtuu tulevaisuudessa. – Osallistumalla maakuntavaaleihin, totesi elinkeinoministeri Lintilä. – Yrittäjien ja yritysten tulisi myös tarkastella omaa palvelupakettia, koska uusi laki avaa paljon uusia mahdollisuuksia ja asiakkaita, kannustaa ministeri Lintilä. Yrittäjät ja yritykset pääsevät helpommin mukaan isompiin kokoonpanoihin, verkostoitumalla ja tarjoamalla palveluita yhdessä muiden yrittäjien kanssa.
Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Kimmo Hanhisalo totesi, että mitä elinvoimaisempi ja vetovoimaisempi maakunta, sitä paremmin yrittäjät lähtevät mukaan maakunnan päätöksentekoon.

– Yrittäjäjärjestö on apuna verkostojen luomisessa, kertoo Hanhisalo. Lisäksi keskusteltiin allianssimallin tuomisesta maakuntien, kuntien ja yrittäjien yhteistyön malliksi. Lisäksi todettiin, että maakuntien välinen yhteistyö kilpailukyvyn ylläpitämisessä koetaan tärkeänä.
Pohjois-Pohjanmaan Liiton maakuntajohtaja Pauli Harju kertoi, että suurin muutos maakuntauudistuksessa on järjestäjän ja tuottajan erottaminen toisistaan. – Järjestäjän, eli maakunnan, tulisi jatkossa katsoa, että kuka hoitaa palvelun tehokkaammin ja kokonaistaloudellisimmin, toteaa Harju.

Hallituksen kehysriihen tuloksista keskusteltiin myös. – Hyviä avauksia tuli, mutta paikalliseen sopimiseen ei tullut vielä toivottua tulosta. Työ jatkuu, toteaa Kimmo Hanhisalo.
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ry on alueensa suurin elinkeinoelämän järjestö. Jäsenyrittäjiä on 2 500 kaikilta toimialoilta ja toimintaa 22:n paikkakuntakohtaisen yrittäjäyhdistyksen voimin. Yrittäjäjärjestön päätehtävä on hoitaa yrittäjien edunvalvontaa sekä tarjoamme jäsenille laadukkaiden neuvontapalveluiden, rahanarvoisten jäsenetujen lisäksi koulutus- ja verkostoitumistapahtumia.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Kimmo Hanhisalo p. 010-239 0850
toimitusjohtaja Mervi Järkkälä p. 0500-561 145

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien tiedote 16.4.2018