20.4.2017 klo 08:46
Uutinen

Elinvoimaosaajia päätösten valmisteluun

Kuntien painopisteeksi ja kilpailuvaltiksi yrityksistä ja asukkaista nousee elinvoimapolitiikka. Ilman onnistunutta elinvoimapolitiikkaa eivät koulut ja päiväkoditkaan pysy kunnossa. Yrittäjät jos ketkä ovat elinvoiman asiantuntijoita ja moottoreita ja tietävät, mistä kasvu syntyy.

Verojen korottaminen missään kohtaa on ehdottoman väärä tie ja lyö takaisin jo lyhyelläkin aikavälillä.

Jos verojen korottamisen tielle päädytään, yritysten on erittäin vaikea saada työvoimaa innostumaan muutosta Keski-Suomeen tai nykyistäkään pysymään maakunnassa. Työvoimapula on iso ongelma jo nyt. Yrittäjä itse pohtii tilipussinsa riittävyyttä ja saattaa kotiseuturakkaudesta huolimatta äänestää jaloillaan. Lisäksi veroluonteisten maksujen ja energian hinnan korottaminen tekisivät osasta kuntiamme lähes mahdottomia elää ja yrittää. Asuminen on jo nyt Jyväskylässä maamme isoista kaupungeista kalleinta.

Valtuutettujen ja varavaltuutettujen joukossa on runsaasti yrittäjiä ja muita yksityisen elinkeinotoiminnan asiantuntijoita, joiden osaaminen on kakun kasvattamisessa, ei vain sen jakamisessa. Kustannusten ja tuottojen hallinta on yrittäjällä arkipäivää sen lisäksi, että jatkuvasti rakennetaan uutta tulevaisuutta silmällä pitäen.

On erittäin tärkeää, että kuntiemme päätöksenteon valmistelussa on mukana talousosaajia kaikissa lautakunnissa. Valtuustojen on oikeus saada päätettäväkseen taloudellisesti kestävällä tavalla perusteltuja vaihtoehtoja.

Vetoamme kaikkiin puolueisiin keskisuomalaisen elinvoiman puolesta. Ei nyt hupuloida hyvällä uralla olevaa kehitystä.

Keski-Suomen Yrittäjät
Hallitus