26.4.2018 klo 14:55
Uutinen

Elisalta myyntiin 5G-valmiuden omaavat liittymät

Elisa otti jälleen askeleen kohti 5G:tä tuomalla myyntiin 5G-valmiuden omaavat liittymät sekä kuluttajille että yritysasiakkaille.

Liittymät mahdollistavat nykyverkon suurimmat nopeudet ja kaupallisten 5G-verkkojen tullessa käyttöön liittymät siirtyvät automaattisesti 5G-aikaan.

– Teknologinen kehitys etenee rivakasti, ja 5G:tä kohti mennään vauhdilla. Elisalle on tärkeää varmistaa, että yhä nopeampien laitteiden ja verkkojen yleistyessä asiakkaillamme on käytössä liittymä, jonka avulla pääsee nauttimaan nopean verkon eduista heti, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Myyntiin tulee 5G Ready -liittymät sekä kuluttajille että yritysasiakkaille. Liittymät tarjoavat heti jopa 600 Mbit/s -nopeuden.

Elisa valmistautuu 5G-aikaan

Kaupallisten 5G-verkkojen suunnittelu ja rakentaminen Suomessa voidaan aloittaa sen jälkeen kun 3,5 GHz -taajuus on jaettu 5G-käyttöön vuoden 2018 aikana. Elisa on edelläkävijä huippunopean mobiiliverkon rakentamisessa ja se on jo tuonut 5G-valmiudet omaavan verkon Tampereelle, ja rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä Turun talousalueella.

Huippunopea 5G-verkko tuo valmistuessaan runsaasti etuja. Uudistettu verkko mahdollistaa käyttäjilleen nopeammat ja luotettavammat verkkoyhteydet, jotka tuovat sujuvuutta esimerkiksi digitaalisten palvelujen käyttöön, kuten erilaisten sisältöjen jakamiseen ja videoiden katseluun sekä videoneuvotteluihin.