27.2.2017 klo 11:07
Uutinen

ELOA JA YRITTÄMISTÄ Lapin kunnista -KIERTUE on käynnissä

Kuntapäättäjillä on nyt mahdollista saada kattava paketti tietoa kunnan ja yritystoiminnan suhteista ja merkityksistä. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille asiasta kiinnostuneille.

Lapin Yrittäjät kiertää kaikissa Lapin kunnissa esittelemässä päättäjille ja yrittäjille Lapin yliopiston tekemän selvityksen ”Lapin kunnista – eloa ja yrittämistä” sisältöä muuttuvassa kuntakentässä. Tarkoituksena on viestiä nykyisille ja tuleville päättäjille sekä yrittäjille mistä kunnan tulot ja työpaikat muodostuvat ja millä keinoin uusi kunta voi elinvoimastaan tulevaisuudessa huolehtia, Lapin Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Pirkka Salo toteaa.

Selvityksessä on avattu jokaisen Lapin kunnan tulo- ja työpaikkarakenne ja se pyrkii löytämään myös uusia näkökulmia kuntien ja yritystoiminnan suhteisiin ja merkityksiin.

Kunnallisalan kehittämissäätiön vuonna 2016 tekemän selvityksen mukaan yhdeksän kymmenestä kansalaisesta pitää kunnan elinkelpoisuuden kehittämistä tärkeänä tai erittäin tärkeänä kunnan tehtävänä tulevaisuudessa. Tähän me pyrimme vastaamaan esittelemällä selvityksen tulokset ja myös keinot kunnan elinvoimaisuuden edistämiseksi, Salo jatkaa.

Lappilaiset kunnat ovat innolla tarttuneet mahdollisuuteen järjestää tilaisuus selvityksen esittelyyn.

Tilaisuuksia on vahvistettu seuraavasti:​

Katso video Rovaniemen tapahtumasta!

Lapin kunnista – eloa ja yrittämistä-selvityksen ovat Lapin yliopistolla laatineet Jari Laitakari ja Ilkka Haavikko. Selvityksen rahoituksesta vastaavat Lapin Yrittäjät ja Lapin liitto.

Kuva: Tapahtuma Pelkosenniemellä 16.2.

Ylin kuva: Rovaniemen tapahtumassa 21.2. vas. Jari Kelahaara (LY:n varapj.), Taina Torvela (LY:n varapj.), Jyrki Mäkynen (SY:n pj.), Markku Mäkitalo (LY:n pj.) ja Pirkka Salo (LY:n tj.).