Ilkka Häkli Lähellä-messut
3.7.2022 klo 10:00
Uutinen

Elokuussa Hämeenkyrössä ollaan Lähellä

Kyröskoskella Hämeenkyrössä järjestetään elokuun 21. päivänä upouudet Lähellä-messut. Ne toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa, mutta tavoitteena on jatkossa vakiinnuttaa paikka kalenteriin pysyvien tapahtumien joukkoon. Kyröskosken torialueella pääosassa ovat lähiruoka ja paikalliset palvelut, mutta aktiviteettia riittää musiikista taistelulajinäytöksiin ja akrobatiaan.

Lähellä-messujen taustalta löytyy useampia toimijoita. Yksi tapahtuman keskeisimmistä primus motoreista on Hämeenkyrön paikallinen yrittäjäyhdistys. Pirkanmaan Yrittäjä -lehti jutusteli puheenjohtaja Ilkka Häklin kanssa messuista jo ennen lomakauden alkua. Häntä kyseinen messuprojekti on työllistänyt jo pidempään, vähintäänkin vuoden alusta, joten hän oli oikea mies kertomaan, mitä oikein on tiedossa.

– Koko tapahtuma on lähtenyt rakentumaan lähiruoan ympärille, ja ideana on siis tuoda pientuottajia ja heidän tuotteitaan entistä paremmin kuluttajien tietoisuuteen, Häkli taustoittaa. Tapahtumaa varten on saatu myös rahoitusta Leader-hankkeesta.

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Paljon on tapahtumaa rakennettaessa ajateltu lapsiperheitä, mutta toisaalta yhtälailla myös varttuneempia. Tämä on aidosti kaikkien ikäluokkien tapahtuma, Ilkka Häkli vastaa. Koska tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, lopullista kävijämäärää on hyvin vaikea lähteä vielä edes aavistelemaan. Niinpä varsinaista kävijätavoitetta ei ole asetettu.

– Siihen kun vaikuttaa esimerkiksi tapahtumapäivän sää, Häkli huomauttaa.

Siitä tapahtuma tosin saa luultavasti ainakin vetoapua, että samana viikonloppuna Hämeenkyrössä järjestetään Landefest, jonka myötä monet tilat ja liikkeet pitävät avoimien ovien päivät. Myös Hämeenkyröstä on mukana useampia maatiloja, jotka epäilemättä laittavat porukan liikkeelle.

Kaikki halukkaat mahtuvat mukaan

Ilkka Häkli on varsin tyytyväinen siitä, kuinka hyvin aihe on herättänyt potentiaalisten näytteilleasettajien kiinnostusta. Vaikka toki kesän korvalla niitä vapaita paikkojakin oli vielä reippaasti.

– Kiinnostus on ollut kovaa, mutta monesti pienyrittäjä on näissä asioissa liikkeellä viime tipassa. Yrittäjällä kun on monesti niin paljon muutakin mielessä, hän kertoo.

Hän aikoo itse aktivoitua kiertämään kesällä turuja ja toreja Lähellä-messujen markkinointimielessä. Senkin Häkli lupaa, että tila ei tule loppumaan kesken.

– Tarvittaessa sitten suljetaan teitä ja laajennetaan aluetta. Kyllä meille kaikki halukkaat pirkanmaalaiset yritykset ja yrittäjät pääsevät halutessaan mukaan, hän takaa.

Hyvät perusteet

Ilkka Häkli toivoo, että lähiruokatuottajien lisäksi paikalle saataisiin myös maatilamatkailualalla vaikuttavia toimijoita. Annetaan Häklille tässä vielä mahdollisuus markkinointiin. Miksi messujärjestäjän kannattaisi varata paikka Kyröskosken torille? Vastausta on selvästi harjoiteltu, sillä se putoaa kuin kivääristä.

– Tarjolla on Pirkanmaan paras näkyvyys sekä tuotteelle että palvelulle. Lisäksi tapahtumaa aiotaan markkinoida todella voimakkaasti, joten varmasti osallistuja tulee saamaan vaivalleen täyden vastineen, Häkli mainostaa. Tavoitteena on, että tilaisuus ei jäisi uniikiksi.

– Vakaa tarkoituksemme on, että kertalaakiin Lähellä ei jää, hän takaa.

Tämän lehden ilmestymispäivänä varsinaiseen h-hetkeen on vielä reilut kaksi kuukautta, ja aivan kaikilta osin tapahtuma ei ole siis vielä lyöty lukkoon.

– Jos joku tuntee olevansa sellainen supliikkimies, jolla olisi markkinoille annettavaa onnistuvat, minulle saisi soittaa, Ilkka Häkli vinkkaa vinkkaamaan. Joten vinkataan!

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 14.6.2022

Ville Kulmala
Ville Kulmala