11.2.2022 klo 10:58
Uutinen

Enää ei tarvitse olla hajuton ja mauton

Muotoilija ja sisustusarkkitehti Hanna Puolakka kannustaa yrityksiä erottumaan massasta ja olemaan yksilöllisiä.

Asiakkaan astuessa liikkeeseen mielikuva yritykseen muodostetaan usein jo ensi metreillä. Tilasuunnitteluun kiinnitetäänkin entistä enemmän huomiota yritysmaailmassa, ja usein isot ketjut ovat vieneet yritysbrändäystä ja liikekonseptointia pitkällekin. Kuitenkin myös pienten yritysten kannattaisi panostaa kokonaisvaltaisen tilakokemuksen luomiseen, sillä se kasvattaa yrityksen lisäarvoa asiakkaan silmissä.

Muodoste Oy:n yrittäjä, sisustusarkkitehti Hanna Puolakka kannustaa yrittäjiä pohtimaan toimitilaa osana markkinointia. Tilojen potentiaalia ei Puolakan mukaan osata täysin hyödyntää yrityksissä.

– Tilasuunnittelu kannattaa ajatella yritykselle investointina, ei vain kustannuksena.

Puolakka näkee, että yrityksillä ei ole tänä päivänä varaa viitata kintaalla toimitilojen ulkonäölle. Asenne yrityksen ilmettä kohtaan tulee korostumaan lähitulevaisuudessa, hän uskoo.

– Jotta ihmiset saadaan takaisin toimistolle korona-ajan jälkeen, työpaikalla pitää olla jotain sellaista, mikä houkuttaa ihmiset takaisin – rauhallisia tiloja keskittymistä vaativiin tehtäviin sekä viihtyisiä, yhteisöllisiä tiloja, joissa ihmiset voivat kohdata.

Muodoste Design Studion oman toimiston arjessa näkyvät innovaatiot ja uudet materiaalit. Ne jalkautetaan nopeasti käyttöön ja erilaisiin projekteihin. Asiakkaita ja yhteistyökumppaneita halutaan innostaa kokeilemaan visuaalisia rajoja.

– Rohkaisemme ja autamme asiakkaita löytämään juuri heidän yritysilmettään parhaiten tukevat sävyt ja materiaalit, Puolakka kertoo.

– Viihtyisä ja yrityksen ilmettä tukeva tila vahvistaa brändikokemusta niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin keskuudessa. Enää ei tarvitse olla hajuton ja mauton ja sopia kaikille. Ollaan rohkeasti ylpeitä omasta osaamisesta ja autetaan toisiamme eteenpäin.

FAKTAA: Muodoste Design Studio ja Hanna Puolakka

  • Kontiolahtelainen, 2016 perustettu yritys
  • Yritys palkittiin Kontiolahden innostavimmaksi yritykseksi vuonna 2021
  • Palvelut: konsepti-, tila- ja tuotesuunnittelu yritysasiakkaille, toimialueena koko Suomi
  • Syksyn 2021 aikana Muodoste lanseerasi Terrazzo-työpajatoiminnan, joka toimii yrityksen tiloissa Lehmossa.

Teksti: Suvi Palosaari

Kuva: Noora Pajuoja