11.10.2017 klo 13:30
Uutinen

Energiakeisari Mika Anttosen vinkit nuorille yrittäjille: Tiedä enemmän kuin muut ja keskity ydinosaamiseen

Mika Anttonen on yksi Suomen menestyneimpiä yrittäjiä. Hän jakoi neuvojaan nuorten startup-yrittäjien tapahtumassa.

Energiayhtiö ST1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen puhui eilen Finlandia-talossa järjestetyssä FallUp -tapahtumassa, joka oli tarkoitettu nimenomaan nuorille startup-yrittäjille.

Taloussanomien mukaan Anttonen kertoi, kuinka hän hän nykyisin etsii ratkaisuja, joita voisi tarjota köyhille ihmisille. Valitettava tosiasia on, että valtaosa maailman ihmisistä elää köyhyysrajalla.

Arvomaailmansa Anttonen kertoi perineensä äidiltään. Hän oli ensimmäisellä luokalla ainoa lapsi, jonka vanhemmat olivat eronneet.

– Se pakotti minut tekemään asiat vähän paremmin.

”Päätin olla hyvä”

Puheensa aikana Anttonen perusteli menestystään muun muassa sillä, että hän on ollut työurallaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Anttonen valmistui 1980–90-lukujen taitteessa Otaniemestä. Pian sen jälkeen hän sai töitä Nesteeltä, joka aloitti tuohon aikaan öljykauppaa.

– Oma mielikuvitus oli rajana. Päätin olla hyvä siinä mitä tein, Anttonen kertoi yleisölle.

– Johto sanoi, että viisaus on Lontoossa. Uskoin, että suomalainenkin voi olla hyvä öljykauppias. Sain lisäintoa kun huomasin, että Lontoon kauppiaat eivät olleet niin hyviä kuin suomalainen, Anttonen muisteli Taloussanomien mukaan.

Anttonen sanoo tehneensä virheitä, mutta pääosin vain pieniä. Hänen mukaansa virheet pitää tunnustaa heti.

Miehen ohjeet menestykseen ovat selkeät.

– En ole älykäs tai fiksu. Olen kova tekemään töitä, tunnen bisnekseni. Olen ollut oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Menestyäksesi sinun pitää tietää enemmän kuin muut, hän tiivisti.

Lähde: Taloussanomat

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi