31.1.2022 klo 08:34
Uutinen

Eniten kysyntää liiketoiminnan kehittämiseen – Savon Yrittäjien HelpDesk-palvelussa yli 60 yritystä mukana

HelpDesk-palvelu syntyi tarpeeseen auttaa korona-ajan poikkeusoloissa taistelevia yrittäjiä, kertoo palvelun projektipäällikkö Mia Hakulinen Savon Yrittäjistä.

– Yritykselle räätälöityä apua tarjotaan kasvuun, erilaisiin yritysjärjestelyihin sekä liiketoiminnan kehittämiseen, joka tähän mennessä on ollut kysytyin palvelun muoto.

Useilla yrityksillä kehittäminen ja kasvu ovat olleet jäissä, kun inspiraatio on hukkunut selviytymistaisteluun. Näin myös palvelussa mukana olevalla kuopiolaisella Burger 5 Oy:lla, joka haki palvelusta potkua jo ennen koronaa aloitettuun prosessiin.

– Ensimmäinen sparraussessio jätti hyvän maun, kertovat yrittäjät Lasse Herd ja Mika Savolainen. – Sparrauksessa käsiteltiin asioita, joita olimme jo osin saattaneet käyntiin, mutta kiireen keskellä unohtaneet. Oli mukava huomata, että olimme tehneet oikeita asioita. Samalla löysimme ne seikat, jotka vaativat meiltä jatkossa enemmän huomiota.

– Mukaan lähtevän yrityksen tarve voi olla myös hyvin konkreettinen, lisää yritysasiantuntija Tarja Niskanen. Ravistamo Oy:n toimitusjohtaja Linda Viitasalon motivaattorina oli edistää pöydällä pyörinyttä sopimusasiakirjaa. HelpDesk-palvelun myötä Linda sai myös sysäyksen hakea Yrityskummeista itselleen oman mentorin ja HelpDesk konsulttia käytettiin liiketoiminnan kehittämisessä Ravistamon sisäisten prosessien kehittämiseen. ”Usein yritysanalyysin myötä esille nousee useita tarpeita, kun liiketoimintaa tarkastellaan usealta eri kantilta”, kertoo yritysasiantuntija Tarja Niskanen.

HelpDesk- palvelu hyödyntää kattavaa verkostoaan. Taksikehä Oy:n yrittäjää Lauri Silvastia HelpDesk-palvelu auttoi etsimään uusia työntekijöitä sekä mahdollista jatkajaa.

– Yhteistyökumppanimme TE-palvelut pystyi auttamaan muutamassa viikossa Taksikehää kahden uuden työntekijän löytymiseen HelpDeskin avustamana, kertoo projektipäällikkö Mia Hakulinen.

Yhteistyökumppaneina ovat mm. alueen oppilaitokset, muut alueella toimivat yrityspalveluita tuottavat tahot sekä Business Finland, ELY-keskus ja Finnvera.

Savon Yrittäjien HelpDesk-hanke auttaa yrityksiä liiketoiminnan kehittämisessä, kasvussa ja kansainvälistymisessä sekä erilaisissa yritysjärjestelyissä. Se on pääosin Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Pohjois-Savon liiton rahoittama maksuton palvelu kaikille Pohjois-Savon pk-yrityksille 31.8.2023 saakka.

Lisätietoja:

Mia Hakulinen, projektipäällikkö puh. 044 3680 508, mia.hakulinen@yrittajat.fi

Pekka Vartiainen, yritysasiantuntija puh. 050 407 4714, pekka.vartiainen@yrittajat.fi

Tarja Niskanen, yritysasiantuntija puh. 050 473 8618, tarja.niskanen@yrittajat.fi