30.3.2017 klo 15:14
Uutinen

Ennätysmäärä yrittäjiä asettui ehdolle kuntavaaleissa – valitse omasi 6000:n joukosta

On tärkeää, että valtuustoissa on mahdollisimman paljon yrittäjiä mahdollisimman monesta puolueesta, sanoo yrittäjäjärjestön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Kevään kuntavaaleissa on ehdolla yhteensä 5947 yrittäjää.

Äänestäjillä on yrittäjäehdokkaissa nyt enemmän valinnanvaraa kuin viime vaaleissa vuonna 2012, sillä yrittäjien määrä puolueiden listoilla kasvoi 500 ehdokkaalla.

Yleisesti ottaen ehdokasjoukko kutistui. Viime vaaleissa ehdokkaita oli kaikkiaan 37 125, nyt heitä on 33 618 – noin 3500 vähemmän.

Puolueittain tarkasteltuna yrittäjäehdokkaiden osuus on suurin kokoomuksessa. Lukumääräisesti eniten yrittäjiä on keskustan listalla.

Pentikäinen: Yrittäjä osaa huolehtia elinvoiman vahvistumisesta

Kunnan tehtäväkenttä muuttuu merkittävästi vaalikauden puolivälissä. Uudelle kunnalle tulee tilaisuus panostaa aiempaa enemmän elinvoimaan ja elinkeinopolitiikkaan.

– Kannustan yrittäjiä ja yrittäjähenkisiä äänestämään yrittäjiä. On tärkeää, että valtuustoissa on mahdollisimman paljon yrittäjiä mahdollisimman monesta puolueesta. Yrittäjä osaa huolehtia siitä, että kunnan elinvoima vahvistuu, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen tiedotteessa.

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi eilen ja jatkuu ensi viikon tiistaihin 9.4. asti. Vaalipäivä on sunnuntaina 9.4.

Maatalousyrittäjät tilastoitiin nyt tavanomaisina yrittäjinä

SDP:n äänenkannattaja Demokraatti-lehti pani jutussaan merkille, että viime vaaleihin verrattuna keskusta on nyt Suomen suurin yrittäjäpuolue. Edellisissä kuntavaaleissa keskusta keräsi 1689 ehdokasta, kun kokoomuksella heitä oli 1796.

Yrittäjäsanomien tietojen mukaan keskustan kasvussa voi olla kyse siitä, että tilastoissa ovat mukana nyt kaikki maatalousyrittäjä-titteliä kantavat ehdokkaat, kun viime vaaleissa osa heistä jätettiin laskuista pois. Maatalousyrittäjiä on myös kokoomuksen ehdokkaina.

Lue ja katso myös Yrittäjäsanomien selvitys Tunnistaako puolueesi yrittäjän tarpeet? – Katso vertailu

*Uutiseen lisätty viimeinen kappale tilastointitavasta klo 15:29

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi