19.1.2018 klo 10:02
Uutinen

Ensimmäiset Linkroom -ideastipendit jaettiin

Hämeenlinnan kaupunki ja Crazy Town Oy jakoivat Linkroomin ensimmäiset ideastipendit tänään perjantaina. Yksi saajista oli NY-yrityksenä aloittanut Citylaturi.

Hämeenlinnan kaupunki panostaa valtuustokaudella 2017–2021 yrittäjyyden edistämiseen ja jakaa yhteistyökumppaneidensa kanssa hyville ideoille taustavoimaa ja pientä apurahaa. Yrittäjyyttä edistävä yhteistyöaloite toimii nimellä Linkroom, www.linkroom.cafe.

Ensimmäiset ideastipendit jaettiin tänään Hämeenlinnan syntymäpäivän kunniaksi Crazy Townin 1-vuotissynttäreiden yhteydessä. Mukaan valitut yritykset olivat Taitekohta Oy, ÄrräTreeni, Citylaturi (kuvassa) ja VOLO. Tapahtumassa nämä neljä yritystä pitchasivat yleisölle ja raadille oman ideansa, minkä jälkeen avustukset luovutettiin.

Tavoitteena on kannustaa uusien yritysten käynnistämistä ja olemassa olevien yritysten kasvua. Tavoitteen toteuttamiseksi käynnistettiin Törmäyttämön valmistelu yhdessä Linnan kehityksen, Crazy Townin ja oppilaitosten kanssa. Työn edetessä opiskelijoiden ideoinnin jälkeen Törmäyttämö sai nimen Linkroom.

Linkroom on suunnattu kaikille idearikkaille tahoille. Sinulla voi olla jo yritys, mutta uusi ideasi kehittää liiketoimintaasi. Tai sinulla voi olla vain idea, etkä vielä tiedä, kuinka edetä asian kanssa.

Linkroom tuo yrityksiä, ideoita, tekijöitä ja palveluita yhteen. Linkroomin tavoitteena on, että uudet ideat pääsevät lentoon ja uutta liiketoimintaa syntyy. Hämeenlinnan kaupunki tarjoaa myös rahallista tukea Linkroom-stipendeinä hyville ideoille. Tuettavan toiminnan on tarkoitus madaltaa kynnystä kokeilla uutta yritysideaa tai kasvun kannalta merkittävää avausta.

Avustuksella voi maksaa esimerkiksi palkkion, palveluita tai muuta vastaavaa, mitä hakija tarvitsee onnistuakseen. Raadin hyväksymä idea saa 500 euron stipendin heti käytettäväkseen. Idean ja liiketoiminnan kasvaessa avustusta on mahdollisuus hakea lisää aina 2000 euroon asti.

Stipendin hyödyntämisessä neuvoja antavat ja eteenpäin ohjaavat projektin asiantuntijat. Stipendihakemuksen voi tehdä täällä >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi