4.6.2020 klo 20:46
Uutinen

Erkki Taskinen: 7 ohjetta arkeen paluuseen

Koronapandemian aiheuttama poikkeustila synnytti ensimmäiseksi hämmennystä ja paniikkia. Kun osoittautui, että tilanne ei menekään viikossa tai kahdessa ohi, tilanne seestyi. Sitten ryhdyttiin suunnittelemaan tulevaisuutta ja kehittämistoimenpiteitä, kertoo Erkki Taskinen Riihimäen YritysVoimalasta.

Yritysvoimala on muiden kehittämisyhtiöiden tapaan saanut paljon uusia asiakkaita. Hyvinkää–Riihimäki-alueella tullaan tänä vuonna ylittämään ensimmäistä kertaa tuhannen palvellun yrityksen rajapyykki. Asiakkaita on autettu hakemaan esimerkiksi Ely-keskuksen ja Business Finlandin avustuksia.

Monessa yrityksessä varaudutaan nyt matalan kysynnän tilanteeseen. Uskotaan vievän jopa puoli vuotta, ennen kuin asiakkaat uskaltavat tulla takaisin palveluiden pariin. Erkki Taskisen mukaan koronapandemian kustannus tullaan näkemään lähtövaiheessa taloudellisina tappioina, ennen kuin liiketoiminta palautuu ennalleen.

– Nyt täytyy sovittaa monia asioita yhteen, eikä yhtä oikeata ratkaisua ole. Mahdollisuuksia sen sijaan on paljon. Kannattaa muistaa, että auttavia tahoja on useita. Ulkopuolisiin ammattilaisiin kannattaa turvautua. Hyviä tahoja ovat Yrittäjä-järjestö, Kauppakamari sekä alueelliset kehitysyhtiöt ja neuvontapalvelut, sanoo Taskinen.

Erkki Taskisen 7 ohjetta arkeen palaamiseen

  1. Pysähdy ja rauhoitu!
  2. Analysoi tilanne tällä hetkellä: talouden tila, käytettävissä olevat resurssit, asiakaskunta.
  3. Mieti miten tähän tultiin, mitä tapahtui koronan aikana ja miten tästä voidaan lähteä eteenpäin.
  4. Keksi ja oivalla uusia ratkaisuja edellisten pohjalta.
  5. Kertaa mitkä olivat parhaat ja tuottoisimmat toiminnot ennen koronaa.
  6. Tee uusista ja vanhoista käytänteistä uusi tarjooma, ja koeponnista ajatuksesi ulkopuolisella ammattilaisella.
  7. Lähde liikkeelle positiivisesti ja aktiivisesti.

Lue juttu kokonaisuudessaan 11.6. ilmestyvästä Hämeen Yrityssanomista.

Muita kiinnostavia aiheita