20.3.2018 klo 17:26
Uutinen

Esimiehen yllättävä kommentti muutti Sylvesterin tulevaisuuden: ”Nyt haluan vain tarjota työtä”

Sylvester Ndubuisiezeh lähti yrittäjäksi esimiehensä kehotuksesta. Alkuvaikeuksien jälkeen yritys on palkannut useamman työntekijän.

Sylvester Ndubuisiezeh aloitti 13 vuotta sitten viherrakennusalalla. Viisi vuotta sitten hän päätti lähteä kokeilemaan omia siipiään yrittäjänä.

Yrittäjäksi ryhtyminen ei käynyt aivan tyypillisen kaavan mukaan.

– Entinen työnantajani sanoi, että olet niin hyvä tällä alalla, että mikset perustaisi omaa firmaa. Hän kannusti minua eteenpäin yrittäjänä.

Ndubuisiezehin yritys Suomen Pihapojat Oy tekee pihasuunnittelua pääkaupunkiseudulla, mutta myös kauempana kuten Hämeenlinnassa ja Tampereella.

– Intohimo vaikutti paljon päätökseeni. Tykkään todella paljon siitä mitä teen, vaikka työ onkin välillä raskasta.

Ndubuisiezeh myöntää, että ensimmäiset vuodet olivat raskaita.

– Mietin että kannattaako jatkaa vai lopettaa.

Päätös jatkamisesta kannatti, sillä nyt yritys työllistää kolme henkilöä. Ndubuisiezehin vahvuus on ollut aina kivitöissä ja niitä hän tekee edelleen, samalla kun johtaa yritystään.

– Joka vuosi olemme menneet eteenpäin. Jos kaikki menee hyvin tänä vuonna, palkkaan lisää työntekijöitä. Asiakkaita tulee lisää ja on tärkeä saada projektit valmiiksi ajoissa.

Ndubuisiezehin tavoite on selvä: hän haluaa työllistää yritykseensä mahdollisimman monta työntekijää.

– Silloin voisin keskittyä itse esimerkiksi myymiseen.

”Pidän Suomea turvallisena”

Yrittäjätaitojaan Sylvester on hionut muun muassa Helsingin Yrittäjien järjestämissä koulutustilaisuuksissa. Hän on valmistunut Lahdessa Koulutuskeskus Salpauksesta, missä hän käy nykyisin neuvomassa opiskelijoita alan käytännön asioista kuten turvallisuudesta.

– Helsingin Yrittäjät on ollut suureksi avuksi. Siellä järjestetään koko ajan koulutuksia ja tapahtumia, mistä saa tietoa. Olen erittäin tyytyväinen jäsen.

Ndubuisiezeh tuli Suomeen Nigeriasta vuonna 2003. Hän on kiitollinen suomalaisille saamastaan kohtelusta.

– Pidän Suomea turvallisena. Kaikki haluavat auttaa toisiaan. Suurin haaste on ollut kieli. Vaikka nyt puhun ja luen suomen kieltä, joskus on silti vaikea ymmärtää sitä.

Sylvester oli mukana tänään järjestetyssä Yrittäjän digikoulussa Helsingissä. Digikoulun paikkakunnat voit tarkistaa täältä.

Teksti ja kuva: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi