6.9.2019 klo 07:04
Uutinen

Esittelyssä uusi jäsenyritys: Onnela Palvelut Lindström Oy

Onnela Palvelut Lindström Oy tarjoaa yksilöllisiä pienveneitä ja perämoottorikorjauksia.

– Puskaradio toimii sen verran hyvin, että meillä riittää töitä välillä jopa enemmän, kuin mitä ehdimme tekemään, sanoo Jari Lindström.

Lindströmien yritys, Onnela Palvelut Lindström Oy korjaa ja kunnostaa pienveneitä ja niiden perämoottoreita sekä verhoilee veneiden patjat ja tyynyt Rymättylän Salonkylässä, vanhalla perinteikkäällä maatilalla. Yrityksen tavoitteena on olla täyden palvelun pienvenetalo, josta saa apua ja asiantuntemusta paitsi korjauksiin, myös veneiden ylläpitoon ja huoltoon.

Vakuutusyhtiöt ovat Onnelan tärkein asiakas yksityisasiakkaiden ohella. Raision Venemaailma Oy:n kanssa tehdään yhteistyötä moottorihuoltojen ja asennusten osalta.

Yrityksen halleissa oli viime talvena säilytyksessä 80 venettä. Pihapiirissä on vastikään avattu venetarvikemyymälä, josta voi ostaa mm. perämoottoreiden huolto-osia, myrkkymaaleja ja pienvenetarvikkeita. Tilan piharakennuksessa, vaimo Mervin verhoomoverstaalla valmistuvat veneiden tyynyt ja pressujen korjaukset.

– Olin 15 vuotta työssä TerhiTec Oy:n venetehtaalla jälkimarkkinoinnin tehtävissä ja tein omalla toiminimelläni sivutoimisesti venekorjauksia lähes koko sen ajan. Osakeyhtiöksi yritys muutettiin vuonna 2015 ja kasvua on ollut ihan mukavasti. Vanhempi poika on mukana osakkaana ja nuorempikin poika tekee jo töitä yrityksessä, Jari Lindström kertoo.

Yritystoiminnalla on selvästi jatkaja kolmannessakin sukupolvessa, sillä lapsenlapsella on oma ompelukone mamman verhoiluverstaalla.

Kunnostettavia ja entisöitäviä Terhi-veneitä on pihassa paljon. Silmä sattuu hehkuvan pinkkiin yksilöön.

– Me teemme veneistä yksilöllisiä. Tämä pinkki väri on asiakkaan toive. Eräälle toiselle asiakkaalle teimme vaaleansinisen veneen, jonka kyljissä oli hopeahohtoisia hippusia. Vaimo ompelee myös yksilölliset venetyynyt, vaikka millaiseen kukkakuosiin, jos tilaaja niin toivoo, Lindström kertoo.

– Tällainen merellinen yrittäjyys luonnon keskellä on meille elämäntapa. Haluamme elää meren äärellä. Illalla työpäivän jälkeen saatamme lähteä istumaan rantaan, ihan vaan merta katselemaan.

Teksti: Anne Pentti

Kuvassa: ”Me teemme veneistä yksilöllisiä asiakkaan toiveen mukaan”, sanoo Jari Lindström. Mervi Lindströmin sylissä lapsenlapsi Nora.