Kuva: Getty Images.
3.3.2023 klo 13:10
Uutinen

Espoolaisten yrittäjien suosituin puolue ehdokasasettelussa Hjalliksen Liike Nyt

Espoolaisten yrittäjien suosikkipuolueeksi nousi kevään eduskuntavaalien ehdokasasettelussa Harry ”Hjallis” Harkimon perustama Liike Nyt. Sen listoilla on ylivoimaisesti eniten yrittäjätaustaisia ehdokkaita eli kuusi. Seuraavaksi eniten ehdokkaita on keskustalla, liberaaleilla ja perussuomalaisilla kullakin kuitenkin vain kaksi ehdokasta.

Kokoomus on menettänyt tyystin asemansa eniten yrittäjätaustaisia listoilleen aiemmin ottaneena puolueena. Kokoomus on nostanut tänä vuonna listoilleen vain yhden yrittäjätaustaisen espoolaisen ehdokkaan. ”Tämä on todella hämmentävä muutos aiempiin vaaleihin nähden. Hämmästystä herättää myös se, että ehdokkaina Espoosta ei ole ainuttakaan vihreiden, sosialidemokraattien tai vasemmistoliiton yrittäjäehdokasta”, toteaa Espoon Yrittäjien toimitusjohtaja Erkki Pärssinen.

Espoolaisia yrittäjiä on kymmenen puolueen tai ryhmän listoilla, joka on poikkeuksellisen paljon. Pienpuolueet ovat nousseet yrittäjäehdokkaiden suosikeiksi.

”Tämä saattaa osaltaan kertoa yrittäjien pettymyksestä suurten puolueiden aikaan saannoksiin yrittäjien edunvalvojina. Toisaalta perinteiset puolueet ovat jättäneet syystä tai toisesta espoolaiset yrittäjät ehdokaslistojen ulkopuolelle”,

päättelee Erkki Pärssinen.

Tulevat eduskuntavaalit ovat espoolaisille yrittäjille tärkeät

Helmikuussa julkaistun pk-yritysbarometrin mukaan suhdenäkymät ja yrittäjien omat menestysodotukset eivät ole olleet 2000-luvulla Espoossa näin alhaiset kuin vuonna 2009. Kasvua tavoittelee vain alle 40 prosenttia yrityksistä, joka sekin on täysin poikkeuksellista espoolaisille pk-yrityksille.

”Yrittäjät odottavat, että tuleva uusi hallitus ja eduskunta tekee merkittäviä rakenteellisia uudistuksia, jotka antavat nykyistä paremmat mahdollisuudet yrittäjille ja yrityksille menestyä. Yritysten kautta luodaan työpaikat, joiden avulla syntyy hyvinvointia kaikille suomalaisille ”, sanoo toimitusjohtaja Pärssinen.

Yrittäjätaustaisten eduskuntavaaliehdokkaiden puoluejakauma Espoossa

  • Liike Nyt 6
  • Keskusta 2
  • Liberaalipuolue 2
  • Perussuomalaiset 2
  • Kokoomus 1
  • Korjausliike 1
  • Kristillisdemokraatit 1
  • Valta kuuluu kansalle 1
  • Vapauden liitto 1
  • Yhteislistoihin kuulumaton 1

Ehdokastiedot on kerätty oikeusministeriön vahvistamilta ehdokaslistoilta. Määriin on laskettu ehdokkaat, joiden tittelinä listoilla on yrittäjä.

Lisätietoja

Kuvituskuva: Getty Images


Nyt on aika nostaa rimaa!

Nostetaan rimaa on Yrittäjien teema eduskuntavaaleissa 2023.
Tutustu Nostetaan rimaa -sivustolla yrittäjäjärjestön vaaliohjelmaan.
Sivustolta löydät myös kaikki järjestön vaalitapahtumat ja myös listauksen valtakunnallisesti kaikista jäsenyrittäjistä, jotka ovat ehdolla eduskuntaan.