30.11.2023 klo 18:15
Uutinen

Etelä-Helsingin Vuoden yksinyrittäjä ja Vuoden yritys -palkinnot 2023

Etelä-Helsingin Yrittäjien hallituksella oli edessään monumentaalinen tehtävä valita yli 1200 jäsenyrityksen joukosta Vuoden yksinyrittäjä ja Vuoden yritys -palkintojen saajat.

Tässä Etelä-Helsingin Yrittäjien hallituksen valitsemat voittajat molempiin kategorioihin:

Etelä-Helsingin Vuoden yksinyrittäjä: Kaunis Morsian

Vuonna 1967 Kalevankadulle saapui uusi erikoisliike. Ikkunoista pystyi jo tuolloin kurkistamaan maailmaan, joka saa monet huokailemaan haikeasti – valkoiset pitsit, kankaat ja asusteet kertoivat uusimmasta häämuodista.

Juuri ennen joulua 1995 liike sai uuden omistajan, joka on jatkanut upeaa työtä tähän päivään asti lamasta, kivijalkakaupan haasteista sekä koronasta huolimatta.

Tuhansia morsiamia palvellut liike tunnetaan muun muassa siitä, että se myy vain merkkituotevalmistajien aitoja hääpukuja. Yritys palvelee hääpuvun sovituksessa ajanvarauksella, jotta jokainen morsian saa kiireettömän ja turvallisen sovitushetken. 

Henkilökohtainen ja asiantunteva palvelu yhdessä korkealaatuisten hääpukujen kanssa takaa asiakkaille miellyttävän ostokokemuksen. Kyse on kuitenkin monelle kenties yhdestä elämän tärkeimmistä vaateostoksesta.

Myymälä on ollut samassa osoitteessa liki kuudenkymmenen vuoden ajan ja siellä on myös oma hääpukujen korjaustöitä tekevä ompelimo. 

Etelä-Helsingin Yrittäjien palkitsemisraati arvostaa erityisesti sitä, että liike on toiminut edelläkävijänä recycling -häämuodissa: myymättä jääneiden pukujen materiaaleista valmistetaan uusiohäämekkoja tilauksesta. Vastuullisuus on ollut toiminnan perusta jo kauan ennen kuin siitä tuli trendikästä.

Liikkeen yrittäjä sanoo, että hääpukuala valitsi hänet ja työtään hän kuvaakin kutsumusammatiksi. 

Hyvät yrittäjät, Etelä-Helsingin Vuoden yksinyrittäjä -palkinnon saa Kirsi Korenius, joka omistaa morsiusasujen erikoisliikkeen Kaunis Morsian.

Etelä-Helsingin Vuoden yritys: Oy SEK Ab

Kaikki alkoi rakkaustarinasta liki yhdeksänkymmentä vuotta sitten.

Uusi vuosi 1935 on juuri alkanut. Ateneumissa graafikoiksi opiskelevat Jorma Suhonen, Holger Erkelenz ja Aarno Knuus haaveilevat sukunimiensä alkukirjaimien mukaisesti SEK-nimisen piirtämön perustamisesta. 

Samaan aikaan mainosalalla työskentelevä herra nimeltä Aarne Salomaa poikkeaa työtovereittensa kanssa lounaalle Kämpiin. Viereisessä pöydässä istuu niin viehättävä neito, että herrat lyövät vetoa siitä, saako Aarne kutsuttua hänet viikon kuluessa päivälliselle. Vaan neitopa ilmoittaa viileästi, että hän ei illasta tuntemattomien kanssa.

Tyttö opiskelee Ateneumissa, joten Aarne järjestää itsensä sinne pitämään luennon mainonnasta. Pahaksi onneksi tyttö ei ole kuulijoiden joukossa. Vasta toisella luentokerralla tyttö istuu eturivissä. Silloin Aarne marssii tytön luo ja kysyy, joko he nyt ovat parempia tuttuja. Vastaus on myönteinen, ja pariskunta nähdään samana iltana päivällisellä Kämpissä. Tarina ei kerro, kuinka romanssi jatkui.

Myös Jorma, Holger ja Aarno ovat kuuntelemassa luentoa. Sen innoittamana he ovat nyt varmoja, että on aika toteuttaa unelma. Lauantaina 9. päivä helmikuuta Kämpin korttelissa, Mikonkadun ja Esplanadin kulmatalossa, laaditaan perustusasiakirja. Näin syntyy O.Y. SEK A.B. 

Muutama vuosi perustamisesta toimitusjohtajaksi ja sittemmin myös omistajaksi kutsutaan Aarne Salomaa, joka ryhtyy kehittämään mainostoimistoa suomalaisen liikkeenjohdon arvostamaksi kumppaniksi. Vuosikymmenien kuluessa toimisto kasvaa, kehittyy ja muuttaa Bulevardilta Annankadun kautta Hakaniemeen. Yhtiön liikevaihto oli 2022 päättyneellä tilikaudella 15,9 M€, kasvua edellisestä tilikaudesta 16,7%. Henkilöstöä yhtiössä oli 118.

SEK on ollut mukana rakentamassa Suomen menestyksekkäimpiä brändejä ja toimisto on voittanut yli 800 palkintoa markkinointialan kilpailuissa. Yhtiön ensimmäinen asiakas – ja asiakas edelleenkin – oli Aero Oy, nykynimeltään Finnair. Finnairin lisäksi SEK:n ammattitaitoon kampanjoissa, pakkaus- ja brändimuotoilussa sekä viestinnässä luottavat Fazer, Paulig, Hartwall, HK, Abloy ja monet muut kotimaiset ja kansainväliset isot toimijat. 

Yhtiössä ymmärretään verkostojen vahvuus ja se, että yhdessä saavutetaan enemmän. SEK on osa Pohjoismaiden suurinta perheomisteista markkinointi- ja konsultointipalveluja tarjoavaa Salomaa Groupia sekä kansainvälistä Grey Groupia. 

”Tartumme hetkeen, jätämme jäljen” – Onneksi olkoon, Vuoden 2023 etelähelsinkiläinen yritys, Oy SEK Ab. Palkinnon tulee vastaanottamaan toimitusjohtaja Jaakko Rantala.

Valitsemamme Vuoden yksinyrittäjä sekä Vuoden yritys koettiin koko Helsingin Yrittäjien aluejärjestössä parhaiksi edustamaan aluettamme kansalliseen kilpailuun. Seuraavat kansalliset Vuoden yksinyrittäjä ja Vuoden yritys -palkitut julkaistaan Seinäjoella Yrittäjäpäivillä 2024.