21.4.2017 klo 13:50
Uutinen

Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä on Juha-Matti Kupiainen

Juha-Matti, 33 vuotta, on monessa mukana ja näkyvin toiminta on hänen yrityksessään Mainostoimisto Dominus joka aloitti toimintansa 2009. Dominus tarjoaa palveluja monipuolisesti suunnittelusta tuotantoon ja sisältöön palvellen asiakkaita yksilöllisesti.

Etelä-Karjalan Yrittäjien palkintolautakunta perustelee Kupiaisen valintaa muun muassa sillä, että hän toimii kilpaillulla toimialalla ja on menestynyt hyvin. Dominus on löytänyt oikean markkinasegmentin ja uudistanut palvelutarjontaansa ajan hengessä. Juha-Matti on kehittänyt toimintaa pitkäjänteisesti ja hallinnut kasvun hyvin järkevällä alihankinnalla ja verkostoitumalla.

– Haluan omalla esimerkilläni kannustaa nuoria yrittäjyyteen ja siihen, että kaikilla on siihen mahdollisuus. Olen aloittanut oman yrittäjäurani tyhjästä vailla rahaa ja kontakteja. Muutin vuonna 2009 Imatralle ja tunsin ainoastaan yhden ihmisen entuudestaan. Yrittäjyydestä on muodostunut minulle elämänasenne ja mahdollisuus olla monessa mielenkiintoisessa asiassa mukana, Juha-Matti Kupiainen toteaa.

– Yrittäminen on nuorille erittäin hyvä tapa työllistää itsensä, kantaa vastuuta ja osoittaa osaamistaan. Verkostot ovat elinehto erityisesti asiantuntijayrittäjyydelle.

Palkintolautakunnassa vaikuttivat Aki Keskinen Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä, Mikko Ojapelto Wirma Lappeenrannasta, Etelä-Karjalan Yrittäjien puheenjohtaja Jouko Soikkeli, Parikkalan Yrittäjien puheenjohtaja Sanna Lötjönen sekä sihteerinä toimitusjohtaja Jami Holtari. Palkintolautakunnan päätöksen siunasi Etelä-Karjalan Yrittäjien hallitus.

Juha-Matti Kupiainen lahjoittaa kilpailusta saadun voittosumman 1500 euroa Etelä-Karjalan keskussairaalan lastenosastolle. Palkitsemistilaisuudessa lahjoituksen vastaanottaa Eksoten puolesta erikoistuva lääkäri Maija Kukko.

– Palkinto on kiitettävä kunnianosoitus. Haluan tehdä nuorena yrittäjänä osaltani hyvää ja siirtää sen seuraavan sukupolven nuorille yrittäjille. Lastenosasto on parhain osoite, sanoo Juha-Matti Kupiainen.

– Haluaisin rahan kohdistettavaksi siten, että vanhemmat voivat osallistua sairaan lapsen hoitoon, viettää lastensa kanssa aikaa sairaalassa ja tukea lasta paranemaan.

– Lastenosasto onnittelee Vuoden nuorta yrittäjää Juha–Matti Kupiaista. Pienet ja isommat potilaat kiittävät lahjoituksesta. Lastenosasto on mukana Turun yliopistollisen keskussairaalaan järjestämässä Vanhemmat vahvasti mukaan –koulutusprojektissa, jossa henkilökunta koulutetaan perhekeskeiseen toimintatapaan vastasyntyneiden hoidossa. Lahjoittajan toiveen mukaisesti lahjoitus kohdistetaan niihin asioihin, joiden avulla voidaan parantaa vanhempien mahdollisuuksia läsnäoloon ja osallistumiseen sairaan lapsensa hoitoon, kiittävät ylilääkäri Antti Sotka ja toimintayksikön esimies Mari Haakana.

Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä 2017 –tunnustus myönnetään yritystoiminnassa ansioituneelle nuorelle yrittäjälle. Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö järjestävät vuosittain Nuori yrittäjä -kilpailun. Maakunnallinen nuori yrittäjä jatkaa eteenpäin valtakunnalliseen kilpailuun, jonka voittaja paljastetaan nuorten yrittäjien Get Together -tapahtumassa Tampereella 12.5.2017.

Lisätiedot:
Jami Holtari, Etelä-Karjalan Yrittäjät, p. 0400 551 435, jami.holtari@yrittajat.fi