15.12.2021 klo 16:40
Uutinen

Etelä-Karjalan Yrittäjistä useita yrittäjävaikuttajia Suomen Yrittäjien valiokuntiin ja verkostoihin

Suomen Yrittäjien hallitus valitsi valiokuntiin, verkostojen johtoryhmiin ja työmarkkinavaltuuskuntaan uudet kokoonpanot 14.12.2021. 

Valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin oli avoin haku Yrittäjien jäsenten keskuudessa. Etelä-Karjalan jäsenyrityksistä valiokuntiin valittiin 4 edustajaa valtakunnallisiin toimielimiin. Valiokuntien ja verkostojen johtoryhmien toimikausi on kaksi kalenterivuotta, eli jäsenet valittiin kaudeksi 2022–2023. Työmarkkinavaltuuskunnasta vaihtuu vuosittain puolet jäsenistä.

– On hienoa, että saamme kokeneita eteläkarjalaisia yrittäjiä vaikuttamaan valtakunnallisen päätöksenteon tasolla. Yrittäjien näkemyksiä arvostetaan päätöksenteossa ja on tärkeää, että saamme äänemme kuuluviin myös suurimpien kasvukeskusten ulkopuolelta, toteaa Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Marko Hanhisuanto.

Etelä-Karjalan Yrittäjien edustus koostuu seuraavista henkilöistä ja paikoista:

  • Pekka Ässämäki, Saimaan Ässä-Palvelu Oy, elinkeinopolitiikan valiokunnan jäsen
  • Hannu Heinonen, Kiviseppä Ky, järjestövaliokunta
  • Minna Kokki, Karjalan Tili- ja Isännöintikeskus Oy, rahoitus- ja verovaliokunta
  • Juha Hentula, JH Tukku, yksinyrittäjäverkoston johtoryhmän jäsen

Suomen Yrittäjien valiokunnat ja verkostot 

Valiokunnissa vaikutetaan Suomen Yrittäjien linjauksiin ja tuodaaan esille ehdotuksia asioista, joita yrittäjäjärjestön pitäisi ottaa esille ja muuttaa. Valiokuntiin valitaan yrittäjiä, joilla on vahva oman alansa osaaminen jostakin näkökulmasta. Lisäksi valiokuntien käytössä ovat Suomen Yrittäjien omat asiantuntijat. Tavoitteena on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten arkea. Kuhunkin valiokuntaan ja verkostojen johtoryhmään kuuluu kerrallaan enintään 12 henkilöä puheenjohtaja mukaan lukien.

Verkostojen johtoryhmissä pääsee puolestaan kehittämään järjestön tekemistä ja ideoimaan uutta sisältöä jäsenten tarpeisiin. Verkostot ovat oiva vaikuttamisen paikka sekä keino tuoda oman alan ja alueen näkemystä järjestön toimintaan.

Työmarkkinavaltuuskunta on säännöissä määrätty valtuuskunta, jonka tehtävänä on seurata työehtosopimuspoliittista sekä työlainsäädännön kehitystä, osallistua ja vaikuttaa lainsäädännön ja muiden työmarkkinoihin vaikuttavien toimenpiteiden valmisteluun sekä valmistella keskusliiton hallitukselle työmarkkinapoliittisia kannanottoja, lausuntoja ja aloitteita.

Lisätietoja: 
Marko Hanhisuanto, toimitusjohtaja Etelä-Karjalan Yrittäjät
marko.hanhisuanto@yrittajat.fi, 050 440 8868