10.1.2023 klo 11:19
Uutinen

Etelä-Karjalasta ehdolla kaksi yrittäjäyhdistystä vuoden parhaaksi valtakunnalliseen kisaan

Suomen Yrittäjät palkitsee vuosittain valtakunnallisesti parhaita yrittäjäyhdistyksiä eri kategorioissa. Finaaliin on valittu viisi parasta yhdistystä joka kategoriasta ja parhaat palkitaan Holiday Club Saimaalla järjestettävässä Vaikuttajafoorumissa 3.-4.2.2023. Parhaat paikallisyhdistykset palkitaan jäsenmäärän mukaan eri sarjoissa: alle 100 jäsentä, 100–200 jäsentä, 201-499 jäsentä sekä vähintään 500 jäsentä. Lisäksi palkitaan vuoden toimialajärjestö.

Yhteistyötä, verkostoja ja paikallista hyvää

Alle 100 jäsenen kategoriassa on ehdolla Parikkalan Yrittäjät. Yhdistyksellä on positiivinen jäsenkehitys, mikä on upea suoritus ehkä Suomen kuritetuimmalla alueella. Ukrainan sota vaikutti maakuntaan ja Parikkalaan enemmän kuin muualle, mm. koko yrityskenttää hykerryttänyt, odotuksia kasvattanut ja vauhdissa ollut Parikkalan raja-aseman aukeaminen peruuntui. Viime vuonna 75 vuotta täyttänyt Parikkalan Yrittäjät on tehnyt pioneerityötä aluemarkkinoinnin suhteen ja merkittävää työtä paikallistuotteiden levittämisen tuotteistamisessa ympäri maakuntaa ja yli.

Yhdistyksellä on tärkeä rooli yrittäjäjoukkoa yhdistävänä tahona mm. erilaisia paikallisia tapahtumia järjestämällä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Parikkalan Yrittäjät toimii yhteydenpitäjänä yrittäjien ja kunnan välillä ja yhdistys onkin tukenut kunnan elinkeinostrategiatyötä tuomalla siihen yrittäjien näkökulmaa.

Ruokolahden Yrittäjät on ehdolla 100-200 jäsenen kategoriassa. Yhdistys on ollut aina esimerkki koko muulle maakunnalle kuinka tehdään kunnallista edunvalvontaa ja vaikuttamista. Kuntakohtaisissa yritystyytyväisyyksissä Ruokolahdella ollaan maakunnan ykkösenä ja tämä työ onkin yhdistyksen omien sanojen mukaan yksi tärkeimpiä tehtäviä. Luottamushenkilöt käyttävät omaa aikaansa muun muassa uuden kuntastrategian valmistamiseen ja ovat siinä aivan keskeisessä roolissa.

Yrittäjien välinen verkostoituminen on ensiarvoisen tärkeää ja tähän Ruokolahden Yrittäjät on panostanut järjestämällä paljon erilaisia tapahtumia. Myös eläköityneet yrittäjät pidetään toiminnassa mukana ja Ruokolahdella itsellään onkin kymmeniä aktiivisia senioriyrittäjiä ja tämä into leviää kunta kunnalta muuallekin.

Etelä-Karjalan henki näkyy myös yrittäjien Karjalove-verkostossa

Peräti kahden yhdistyksen näkyminen valtakunnallisessa kisassa on saavutus millä tahansa mittarilla, sillä yhdistyksiä on valtakunnallisesti yli 400. Niistä suuri osa on samankokoisia Parikkalan ja Ruokolahden yhdistysten ja väestöpohjan osalta, joten erottautuminen vaatii hyvää tekemistä.

– Hienoa, että meidän paikallisesti vahva tekeminen näkyy myös valtakunnallisesti. Etelä-Karjalassa on vahvaa yhdessä tekemisen osaamista pitkältä ajalta ja esimerkiksi Karjalove-verkosto tunnuksineen kannustaa kuluttajia ostamaan paikalliselta yrittäjältä, kertoo Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Marko Hanhisuanto.

– Etenkin pienillä paikkakunnilla jokainen paikallinen yritys on tärkeä osa ihmisten palveluita ja siksi on meidän jokaisen etu huolehtia niiden säilymisestä, summaa Hanhisuanto.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Marko Hanhisuanto, Etelä-Karjalan Yrittäjät, marko.hanhisuanto@yrittajat.fi, 050 440 8868
puheenjohtaja Terhi Torikka, Parikkalan Yrittäjät, 040 485 1589
puheenjohtaja Veli-Pekka Toiviainen, Ruokolahden Yrittäjät, 040 715 8764