4.2.2019 klo 16:33
Uutinen

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien alueelle jaettiin tunnustusta Vaikuttajafoorumissa

Viikonloppuna pidetyssä Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa palkittiin paikallisyhdistyksiä seitsemässä eri kategoriassa, paras järjestöidea sekä vuoden toimialajärjestö. Etelä-Pohjanmaan nuorten yrittäjien verkostoryhmän idea yrittäjyyskasvatuskiertueesta palkittiin vuoden parhaana järjestöideana ja Kauhajoen yrittäjät valittiin vuoden vaikuttajaksi.

Nuorten Yrittäjien verkostoryhmän idea palkittiin parhaana valtakunnallisena järjestöideana

Ville-Pentti Heikkilän luotsaama Etelä-Pohjanmaan nuorten yrittäjien verkostoryhmä osallistui Vuoden järjestöidea -kilpailuun ideallaan yrittäjyyskasvatuskiertueesta yläasteikäisille.

Yrittäjyyskasvatuskiertueella yrittäjyyden, yrittäjämäisen sekä positiivisen asenteen lähettiläänä toimisi joku tubettaja, jota nykynuoret ihannoivat ja seuraavat. Vaikka tubettaja ei saisi jokaista koululaista harkitsemaan oman yrityksen perustamista, niin yrittäjämäisen asenteen omaavia henkilöitä tarvitaan tulevaisuudessa myös työntekijöiden joukossa. Tubettaja myös vierailisi kiertuepaikkakuntien nähtävyyksillä yhdessä paikkakunnan paikallisyhdistyksen puheenjohtajan kanssa ja tekisi siitä materiaalia tube-kanavalleen. Tällä tavoin yrittäjäjärjestö ja paikkakunnat nähtävyyksineen saisivat uudenlaista näkyvyyttä uudessa kanavassa – siellä missä nuoretkin ovat.


Kati Pasto esittelemässä nuorten yrittäjien verkostoryhmän ideaa tuomareille ja Vaikuttajafoorumin yleisölle.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja Kati Pasto esitteli idean neljälle tuomarille ja sai esityksellään järjestöväessä aikaan naurun pyrskähdyksiä. Tuomaristo tykkäsi uudenlaisesta ideasta ja palkitsi sen parhaana järjestöideana. Katin esityksen pääset katsomaan tästä.

Nuorten yrittäjien verkostoryhmän puheenjohtaja Ville-Pentti Heikkilä on mielissään nuorten ryhmän saamasta tunnustuksesta.

– Mahtavaa, että ryhmämme hieno idea sai valtakunnallista tunnustusta ja mahdollisesti saadaan hyvä idea nyt käytäntöön ympäri Suomea, Heikkilä toteaa.


Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja Kati Pasto onniteltavana Vuoden järjestöidea-kilpailun voitosta.

Vuoden vaikuttaja Kauhajoen Yrittäjät on saanut aikaan konkreettisia muutoksia kunnassa

Kauhajoen Yrittäjät on toiminnallaan saanut aikaan selkeitä muutoksia ja tämä työ palkittiin valinnalla Vuoden vaikuttajaksi. Vaikuttamistyöllä saatiin alkuun muun muassa kauppiastiimin perustaminen ja toteutettiin yritysten osaamiskartoitukset, jotka auttavat yrityksiä ennakoimaan työvoiman kohtaanto-ongelmaa. Yritysvaikutusten arviointi on otettu kunnassa pysyväksi toimintatavaksi. Kunnan hankintapolitiikka on muuttunut yritysystävällisemmäksi siten, että hankinnat jaetaan yhä pienempiin osiin. Yhdistys vaikutti myös siihen, että aloite tien 672 perusparannuksesta otettiin käsittelyyn.

Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Rinta-Valkama toteaa palkinnon tuntuvan hyvältä.

– Vaikuttamistyö on hiljaista työtä, jota tehdään usein taustalla. Kauhajoella on ollut jo pitkään hyvää yhteistyötä yrittäjäyhdistyksen ja kaupungin välillä, ja työ on kantanut hedelmää. Hyvää tukea olemme vaikuttamistyöhön saaneet Etelä-Pohjanmaan Yrittäjiltä ja hienoa, että työmme on huomattu Helsingissäkin. Yrittäjille tämä on positiivinen viesti siitä, että kannattaa olla Kauhajoen Yrittäjien jäsen, Rinta-Valkama päättää.


Kauhajoen Yrittäjien puheenjohtaja Jaana Rinta-Valkama iloitsee palkinnosta.